İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Amerikan Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma girişimine ilişkin, "Bu bir felakettir. Bunun bölgede çok büyük bir etkisi olacak, kaygıları da artıracaktır." dedi.
NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Wallström, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması girişimi hakkında İsveç resmi haber ajansı TT'ye konuştu.

Bakan Walsttröm, "Bu bir felakettir. Bunun bölgede çok büyük bir etkisi olacak, kaygıları da artıracaktır. Ancak şu anda spekülasyonlar yerine önce bölgedeki sorunların çözümlerine odaklanmamız gerekir." değerlendirmesini yaptı.

Brüksel'deki NATO toplantısına katılan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın konu hakkında sevindirici bir açıklama yapacağını umduğunu belirten Wallström, ''AB olarak dışişleri bakanlarının bir araya geleceği bir kahvaltıya Filistin ve İsrail'i de davet etmeyi düşünüyoruz. Bunun için de önümüzdeki günlerde bu konuda Washington, başka nasıl çareler sunacağını söylese iyi olur." ifadelerini kullandı.

Öte yandan İsveç Dışişleri Bakanı Wallström ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Avusturya'nın başkenti Viyana'da perşembe günü biraraya gelecek. 

Editör: İsveç Gündemi