Löfven devlet televizyonu SVT'ye açıklamalarda bulunan Löfven, soğuk savaş sonrası  ülkenin böyle bir krize hazırlanamamasının  sorumluluğunun bütün partilerde  olduğunu söyledi.  

Başbakan Stefan Löfven, restoranların tavsiyelere ve yasaklara uyması gerektiğini belirtirken, ''Restoranlar  müşterilerinin, sosyal mesafa kuralına uymaları ve hijyene özen göstermeleri gerekir. Bu şartları yerine getirmeyen işletmeler kapanma riskiyle karşı karşıyadır" diye konuştu.

Koronavirüsle ilgili mücadelede İsveç stratejisinede değinen Löfven, ''Özellikle okullar açık olması konusunda bir çok soru aldık. Bazıları tarafından eleştiri aldık. Fakat okulları kapatmamamızın iyi olduğunu söyleyebilirim, çünkü çocukların olması gereken yerde tutmak mantıklı.  Ancak, okulların kapatılması gerekiyorsa, buna hazırız'' dedi.

Löfven, İsveç halkının büyük oranda kamu sağlıyla ilgili uyarılara kulak verdiğini ancak yine de bu konuda kaygıların arttığını söyledi.

İsveç Başbakanı bu açıklamaları sonrası istifa etmeyi düşünüp düşünmediğiyle ilgili olaraksa yorum yapmadı.

- 'İsveç modeli'
İsveç hemen hemen tüm Avrupa ülkelerinin aksine, restoranlarin ve barların gerekli hijyen kurallarına uymaları koşuluyla açık kalabileceklerini açıklamıştı.

 Son verilerine göre yaklaşık 10 milyon nüfuslu İsveç'te koronavirüs vakalarının sayısı 10 bini aştı.İsveç'te virüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı ise 887

Editör: İsveç Gündemi