Danimarka'da enfeksiyonların sayısı artıyor. Toplantılara, ülkenin bar ve restoranlarına yeni kısıtlamalar getirildi. Başkent bölgesinde, ülkenin geri kalanında olduğu gibi, restoranlar artık en geç saat 22:00'de kapanacak.

Bölge Meclis Üyesi Carl Johan Sonesson Cuma günü, rapor ettiği gibi, Skåne halkına gerekli değilse Danimarka'ya gitmeme de dahil olmak üzere çeşitli tavsiyeler içeren bir mesaj yayınladı.

"Enfeksiyon durumunun daha yüksek olduğu bölgelere şu anda çok fazla keyif gezisi yapmamak önemli" denildi.

Statens Seruminstitut'un Pazartesi günkü son güncellemesine göre, Danimarka'da toplam 418 kişinin koronavirüs ile enfekte olduğu tespit edildi. 

Bununla birlikte, testler Danimarka'da İsveç'tekinden daha kapsamlı olduğu için rakamlar tam olarak karşılaştırılabilir değildir, ancak özellikle Danimarka makamlarını endişelendiren Danimarka'daki artış eğilimi. Skåne bölge konseyi mecbur olmadıkça seyahat edilmemesinin önemli olduğunu belirterek, gidecek olanların da çok dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Pandemi başlangıcından bu yana ilk kez İsveç'ten komşu ülkelere yönelik gitmeyin çağrısı geldi. Daha önce aylarca Danimarka İsveç'e sınırlarını kapatmıştı. Şimdi işlerin tersine dönmesiyle uyarılar İsveç tarafından yapılıyor. Önümüzdeki kış döneminde nasıl bir tablonun ortaya çıkacağı merak konusu.

Editör: İsveç Gündemi