Korona virüsünün yayılmasını azaltmak için büyük bir koruyucu ekipman yok ve Çin AB'den yardım istedi, ancak İsveç katkıda bulunamıyor. 

İsveç Sosyal Koruma ve Hazırlık Ajansı (MSB) AB'ye, İsveç'in gerekli malzemeye sahip olmadığını söyledi.

MSB sözcüsü David Sundström, Ekot'a yaptığı açıklamada, "Diğer ilgili makamlarla görüştük ve hangi kaynakların mevcut olduğuna baktık. Aldığımız verilerle şuanda katkı sağlamamızın mümkün olmadığı sonucuna varıldı ifadeleri kullandı.

AB, AB vatandaşlarını bölgeden almak için geçen hafta Çin'e gönderilen uçaklarla şuana kadar on iki ton koruyucu ekipman gönderdi. AB kriz destek örgütü tarafından daha fazla uçuş koordine edilirse, bu planların ekipmanlarla da doldurulacağı düşünülmektedir.

Koronavirüs can almaya devam ediyor

Dün virüste en ölümcü gün yaşandı. Gelen bilgilere göre de ilk kez bir ABD vatandaşı coronavirüsü nedeniyle yaşamını yitirdi. Hong Kong'ta insanlar çıkan söylenti üzerine mağazalara akın etmeye başladı.

Dünya genelinde en çok konuşulan ve takip edilen konu Koronavirüsü. Endişeler ve önlemler artırılırken, birçok ülke havalimanlarındaki iç ve dış hatlarda özel termal kameralarla belirtileri izliyor.

Bir günde tam 86 can ölümcül yeni tip coronavirüsüne kurban verildi. Tüm dünyanın endişeyle takip ettiği virüsle ilgili hala bir önlem geliştirilebilmiş değil. 

Editör: İsveç Gündemi