Bölge web sitesinde yapılan açıklamada, bölgedeki toplam ölü sayısı 15'e yükseldi denildi. Bu rakamlarla birlikte İsveç genelinde ölü sayısı 31'e ulaştı.

Stockholm'de toplam vaka sayısı 816 olurken, bölgede yoğun bakım tedavisi gören ve durumu riskli olan 56 kişinin daha olduğu belirtildi.

Stockholm bölgesinde planlanan diğer tedaviler ertelendi. Alınan kararın, daha önceden planlanan operasyonlarla ilgili olduğu ifade edilirken, koronavirüsle daha etkin mücadele edilmesi bakımından şehirde birçok önlem alındı. Ciddi tıbbi riskleri olmayan hiç bir tedavinin artık yapılamayacağı söylendi.

Stockholm'de gün içinde Halk Sağlığı Kurumu bünyesinde olan tüm diş kliniklerinin kapatıldığı da bildirilmişti.

Stockholm'deki hastanelerde tıbbi malzeme yetersizliği nedeniyle, hazırlanan rapor sonrasında diş kliniklerinde tıbbi malzemelere ihtiyaç olduğu ve bu gerekçeyle kapatıldığı ifade edildi.

İsveç'te salgının merkezi haline gelen başkentte vakaların daha da artacağı belirtiliyor.

Önümüzdeki iki haftanın kritik olduğuna da dikkat çekilirken, salgının pik noktası için bir şey söylenemiyor. Bu konuda Anders Tegnell'in yaptığı açıklamalarda sürekli olarak pik nokta için tahmin yürütmek doğru değil, henüz o noktada değiliz ifadeleri kullanmıştı.

Editör: İsveç Gündemi