İki kişi Solna'daki bir mezarlıkta iki çocuğu kaçırmak, tecavüz etmek ve işkence yapmakla suçlanıyor.

Failler ve çocuklar arasında daha önceden bir bağ olup olmadığı bilinmiyordu. İsveç'in son yıllardaki en şaşırtıcı olayı olarak geniş yankılar uyandıran olayla ilgili iki genç soruşturma kapsamında tutuklandı.

Oda savcısı Anders Tordai, bunun uzun bir geçmişi olan çok ciddi bir suç olduğunu söylüyor.

Ağustos ayının bir sabahı saat 9'da, Solna'daki bir mezarlıkta iki çocuk yaralı ve çıplak halde bulundu. Kaçırıldıkları, cinsel istismara uğradıkları ve bütün gece süren işkence benzeri bir saldırıya maruz kaldıkları söyleniyor.

Oda savcısı Anders Tordai, davacıların olay yerinden sonra bir tanık tarafından bulundukları bitişikteki bir yola gitmeyi başardıklarını söyledi.

18 yaşındaki ve 21 yaşındaki iki genç adam kaçırma, özellikle ağırlaştırılmış saldırı, zorla tecavüz, hürriyetten mahrum bırakma gibi ciddi suçlardan mahkemede suçlanıyor. Çocuklar ve failler arasında bir tanışlık bulunmadığı söyleniyor.

"Hagalund'da bir sokakta buluştular" diyen Anders Tordai, orada mağdurlar ilk suçlara maruz kalmış ve ardından mezarlığa götürülmüş olması gerektiğini söylüyor.

Soruşturma, faillerin ana nedeninin para almak olduğunu gösteriyor.

Edinilen bilgiye göre, çocuklar bir pala ile işkence görmüş ve canlı canlı bir çukura gömülmüşler. Kabus sekiz saat sürmüş.

"Çok ciddi suçlarla ilgili. Bu durumda göze çarpan şey, çok uzun ve yorucu bir süreç olmasıdır" yorumunda buluann Anders Tordai, suçların mezarlıkta işlendiği yerin kendisini daha da özel kıldığını söylüyor.

Her iki şahıs da polis tarafından önceden biliniyor ve sırasıyla 25 ve 26 Ağustos'tan beri gözaltında tutuluyorlar. 18 yaşındaki kişi, soruşturma sırasında kişisel bir soruşturma geçirdi. Daha sonra gece boyunca ağır uyuşturucu etkisi altında kaldığını ifade etti. Açıklamada, adamın "mevcut suç şüphelerine kayıtsız göründüğü" belirtiliyor.

İkili, ön soruşturma sırasında suçlamaları kabul etmedi ve gerçekleştirdikleri eylemleri yapmadıklarını ileri sürdü.

Duruşmanın altı gün süreceği ve Aralık ortasında kesin kararın verilmesi bekleniyor.

Editör: İsveç Gündemi