Yapılan bir çalışmaya göre, İsveç'teki neredeyse tüm marketler bu yılın son çeyreğinde suç mağduru olduklarını belirtiyor. 

Jönköping'in güneyindeki Taberg'de yer alan Coop'un mağaza müdürü Frida Gulass, personelin bulunmadığı "öde geç" makinalarında hırsızlık olaylarının daha yaygın hale geldiğini, yakalananların ise durumun farkında olmadığını ya da cihazın okumadığını iddia ediyor. Böylece haklarında suç işlemi yapmakta mümkün olmuyor ifadeleri kullandı.

"Daha iyi kontrole sahip olmalıyız" diyen Frida Gulass, riskin artan enflasyon ve fiyatların pahalılaşmasına bağlı olarak arttığını belirtti.

Kentteki yaklaşık 30 market ile yapılan görüşmelerde, bazıları, hırsızlık olaylarında herhangi bir artış fark etmediklerini söylerken, önemli bir kesim bunun büyüyen bir sorun olduğunu söylüyor.

Mağazaların suça karşı savunmasızlığını özetleyen İsveç Ticaret Endeksi, bir önceki çeyreğe göre hırsızlık olaylarında beş puan artış gerçekleşerek yüzde 46'ya ulaştı.

"Eğilim, açık olduğu kadar endişe vericidir çok fazla işletme sürekli olarak hırsızlık, tehdit ve dolandırıcılık girişimlerine maruz kalmaktadır. Şimdi hırsızlıkların tekrar arttığını görüyoruz ve birçok tüccar ürün çeşitlerini gözden geçirdiklerini söylüyor." diyen İsveç Ticaret Güvenlik Başkan Vekili Nina Jelver, belirli malları depoda tutmanın kesinlikle mümkün olmadığının altını çizdi.

Editör: İsveç Gündemi