17 yaşındaki Wilma Andersson'u aramada çok önemli bir şey ortaya çıkmazsa, polis kaynakları bu hafta sonu aramalardan çekilecek.

Son günlerde aramalara katılan gönüllülerinde tamamına yakın aramalardan çekildi.

Batı Fyrbodal yerel polisi Stefan Kristiansson, "Her yeri aradık. Bunun yerine, şimdi aldığımız ipuçlarına odaklanmak zorundayız" dedi.

14 Kasım'dan bu yana aranan genç kızdan hiç bir iz bulunamadı. Genç kızın kayıp olayıyla ilişkili olabileceği düşünülen iki kişi cinayetten tutuklandı. Soruşturma savcılığı ceset bulunmasa bile cinayet yok anlamına gelmez değerlendirmesinde bulunmuştu. 

Binlerce gönüllününde katıldığı aramalarda Uddevalla ve çevresi başta olmak üzere Ljungskile bölgeleri sistematik olarak kapsamlı bir şekilde arandı. Deniz polisi ve dalgıç askerlerde denizde aramalar yaptı.

Drone'ler yardımıyla zor ve sığ olan bölgeler havadan arandı. Tüm aramalara rağmen genç kızla ilgili bir ipucu bulunamadı. Ormanlık arazide kadın ayakkabısı ve çamaşırları bulunmuştu. Onlarla ilgili teknik incelemelerde Wilm Andersson'a ait olmadığı yönünde bilgiler var.

İsveç Silahlı Kuvvetleri Bäveån'ı aramaya devam ediyor.

Kriz ve Afette Gönüllü Müdahalelerin geçici başkanı Patrick Cohen "Epeyce cüzdan, ehliyet ve banka kartı bulduk" dedi.

Talihsiz genç kızın kayıp olayıyla ilgili günlerdir yapılan aramaların sonuç vermemesi üzerine haftana sonuna kadar aramaların devam edeceği, ancak ondan sonra araziden çekilerek sadece ipuçları üzerinde durulacağı açıklandı.

Editör: İsveç Gündemi