Gençler liginde oynanan maçta rakip oyuncusu tarafından saldırıya uğrayan yedek kulübesindeki oyuncunun çenesi ve dişleri kırıldı.

Orta İsveç'teki bir J20 maçında, bir oyuncunun yedek kulübesindeki rakip oyuncuya tüm gücüyle sopayla vurması sonucu yaşanan skandalla maç yarıda kesildi.

Hille / Åbyggeby'den 19 yaşındaki Kid Andersson'ın çenesi kırıldı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bu haftasonu, Gävlelaget Hille / Åbyggeby, J20 serisinde bir deplasman maçına gitmişti.

Ancak üçüncü periyodun 14. dakikasında İsveç hockeyinde eşi benzeri olmayan bir skandalın ardından maç yarıda kaldı.

Hille / Åbyggeby'nin defans oyuncusu Kid Andersson, 19, maçta beraberlik sağlanması üzerine yaptığı hareketle rakip oyuncunun üzerine su sıçradı. Bu harekete sinirlenen karşı taraf oyuncusu, elindeki sopayla Andersson'ın suratına vurdu.

Yaşanan olayla ilgili yazılı açıklama yapan genç oyuncu "Her şey o kadar hızlı gelişti ki tepki verecek zamanım olmadı. Ne olduğunu bile bilmiyordum, ama sadece her yerde kan olduğunu gördüm. Sonra kustum ve hiç iyi hissetmedim." ifadeleri kullandı. 

Andersson ambulansla Falun'a götürüldü ve doktorlar ağzında meydana gelen yaralanmaya müdahale ediyor.

Üst çenesinin kırıldığı ve dudakğının yarıldığı görülen gencin dişlerinde de kırıklar meydana geldi.

Genç oyuncu "Hockeyde böyle bir şeyin neden olduğunu anlamıyorum ve umarım bir daha hockey sahasında böyle bir şey görmem." dedi.

Kulüp özür diledi

Antrenör Jesper Hansson, Hille / Åbyggeby'nin oyuncularının durum karşısında şok olduğunu ve hala buna tutulduklarını söylüyor. Kid Andersson'ın babası da rakip oyuncundan davacı olduklarını ve polise şikayette bulunduklarını aktardı.

Hille / Åbyggeby, Sportbladet'in bilgilendirildiği rakip kulüpten de bir özür açıklaması yapıldı:

"Maalesef, oyuncularınızdan birinin ciddi şekilde yaralanmasına neden olan bir olay meydana geldi. Olanlar için üzgünüz, bir oyuncunun bu tür davranışları kulüp olarak savunduğumuz bir şey değil. Söz konusu oyuncu şu anda kulüpteki tüm faaliyetlerden uzaklaştırılmıştır. Hafta boyunca, yönetim kurulu başkanıyla birlikte söz konusu oyuncu ve takımla neler olduğu hakkında konuşacak. İlçe disiplin kurulundan görüş ve inceleme bekliyoruz" dedi.

Editör: İsveç Gündemi