Organize suç çeteleri ile bağlantılı olan cinayet kapsamındaki soruşturma kapsamında tutuklanan zanlı, cinayet ve cinayete teşebbüs suçlamalarından ömür boyu hapse mahkum edildi.

27 Mart günü sabah saat 11'de polis, Stockholm'ün merkezindeki Östermalm'de bir silahlı saldırı olduğu konusunda uyarıldı.

İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, bir lastik firmasının garajında ​​28 yaşında bir adam ölü bulundu.

Saldırıda bir kişinin yaşamını yitirdiği ve bir kişinin de yaralandığı olayla ilgili bölge mahkeme niahi kararını verdi.

Bölge mahkemesi, cinayetin dikkatle planlandığını ve neredeyse bir infaza benzediğini değerlendirerek, zanlıyı ömür boyu hapse mahkum etti.

Olay savcısının topladığı delillerde, katil zanlısının tanınmamak için özenle giyindiği, motosikletle geldiği olay yerinde saldırı yaptıktan sonra kaçtığını gösteren belgeleri Bölge mahkemesine sundu.

Güvenlik kamerlarına takılan görüntülerden sonra, polisin yaptığı çalışmayla zanlı yakalanmıştı.

Silahlı saldırı eylemi, lastik şirketinin güvenlik kamerasına yakalandı. Olayın arkasındaki nedenin, suç şebekleri arasında bir çatışma olduğu ifade edildi. Diğer şeylerin yanı sıra, bir kafe patlaması ve diğer birkaç şiddet eyleminin cinayetle bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Savcıya göre, bu yılın başlarında, şifreli sohbet hizmeti Encrochat uygulamasından elde edilen bilgiler ışığında, garaj cinayetinin nedenini güçlendirmeye katkıda bulunan Fransız polisi ve Europol'ün ortak çalışmasıyla katkı sağlandı.

Ön soruşturmaya göre, öldürülen 28 yaşındaki kişi ve arkadaşı 27 Mart günü saat 11'de işyerinde oturup kahvaltı yapmak üzereydiler. Birkaç dakika sonra garajın kapısı açıldı ve motosiklet kıyafeti ve kask giyen bir adam içeri girdi.

Kurban, ilk olarak müşteri olduğunu düşündü, karşılamak için kapıya gitti. Kapıya yaklaşan kurban, zanlı tarafından kurşun yağmuruna tutuldu.

Fail ayrıca kurbanın arkadaşına da ateş etti, ancak kaçmayı başardı ve suikast girişiminden kurtuldu.

Bölge mahkemesinin ömür boyu hapis cezası verdiği 36 yaşındaki zanlının mahkeme kararı kesinleşene kadar tutuklu olarak tutulacağı belirtildi.

Editör: İsveç Gündemi