En son Cuma günü güncellenen bilgilerden sonra, ilk kez güncellenen verilere bakılınca, 767 yeni vaka olduğu ve 20 can kaybı yaşandığı görülüyor. 

Yeni vakalarla birlikte ülkedeki toplam vaka sayısı 78 bin 48 olurken, hayatını kaybeden toplam kişi sayısı 5 bin 639'a yükseldi.

Yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısından da ufak bir artış olduğu gözlenirken, toplam sayısı 2 bin 606 olarak açıklandı.

Yaz tatilinin gelmesiyle birlikte sağlık çalışanlarının izne ayrılmasıyla veri akışlarının durma noktasına geldiği İsveç'te gerçek tablonun verilen bilgilerden farklı olduğu düşüncesini daha da artırıyor.

Şuana kadar tespit edilen vakaların 22 bin 760'ı başkent Stockholm bölgesinde yaşanırken, bu bölgede 2 bin 377 kişi hayatını kaybetti. Enfeksiyondan en çok etkilenen bir diğer bölge olan Västra Götaland'da da vaka artışı sürüyor. Bu bölgede vaka sayısı 17 bin 484'e ulaşırken, can kayıpları başkente göre daha az görülüyor. Västra Götaland bölgesinde şuana kadar hayatını kaybeden kişi sayısı 809 olarak kayıtlara geçti.

Vaka ve can kayıplarının geri kalan kısmı 19 farklı bölgeye dağılıyor.

Editör: İsveç Gündemi