Çocuk hastanesinde çocukların tedavisinde kullanılan morfin çalındı.

Ağır hasta çocukların acısını dindirmek için kullanılan morfin çalındı. Morfin kim ya da kimler tarafından çalındığı henüz belli değilken, hırsızlıkta morfinlerin boşaltılarak, morfin yerine başka bir sıvının yerleştirildiği belirtildi.

İlaç poşetleri boşaltıldı ve başka bir sıvıyla yeniden dolduruldu.

Her şey, personelin morfin tedavisinden sonra çocukların şiddetli ağrılarının geçmemesi üzerine fark edildi.

Edilen bilgiye göre, hırsızlık geçtiğimiz günlerde Uppsala'daki Akademiska barnsjukhuset'te ortaya çıktı. Biri, morfin torbalarını boşaltmış ve torbalar tekrar kapatılmadan önce bunları etkisiz bir sıvıyla değiştirmiş denildi.

Morfin, akut olarak hasta olan çocuklarda ağrıyı gidermek için kullanılır. Sağlık personeli, çocuklara morfin verdiklerin ağrılarının bir türlü hafiflememesi üzerine morfini kontrol etmesiyle ortaya çıktı. Şu anda kaç çocuğa morfin yerine ne olduğu belirsiz sıvının verildiği bilinmiyor. Ne kadar morfin çalındığı da henüz anlaşılamadı.

Çocuk hastanesinin operasyon müdürü ve başhekimi, basına bir e-posta ile olayın polise bildirildiğini yazdı.

"Akademiska barnsjukhuset'teki acil pediatrik bakım bölümünün enjeksiyon amaçlı morfinin çalınmasından etkilendiğini teyit ediyoruz. Olay, Academic Hospital'ın güvenlik departmanı tarafından ele alınıyor, polise bildiriliyor ve ön soruşturma gizliliği kapsamına giriyor." diye yazdı.

Hırsızlık olayını yapan kişi ya da kişilerin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi