Bazı bölgelerde daha sıkı tavsiyeler getirilirken, geçtiğimiz hafta Stockholm'de yoğunluk nedeniyle evden test yapma işlemleri dört günlüğüne durdurulmuştu.

Edinilen bilgilere göre, başkent Stockholm'den sonra en fazla vakanın görüldüğü Västra Götaland'da daha fazla insanın covid-19 testi yapılmasına izin verilmiyor.

Västra Götaland bölgesi her zamankinden daha fazla test yapıyor ve geçen hafta başlangıçtan bu yana bir haftada 25.000 testte kalmayı hedefliyor. Ancak sağlık ve tıbbi bakım direktörü Ann Söderström'e göre artık maksimum kapasiteye ulaşıldı.

"Dayanabiliriz ve bundan çok memnunum, böylece şu anda kesinti yapmak zorunda kalmayız" yorumu yapan Söderström, hala kapasitenin yeterli olduğunu vurgularken test yaptırmak isteyen insanlara da testlerin yavaşlatıldığı belirtiliyor.

Sağlık kurumlarına giderek, test yaptırmak isteyenlerin zaman bulamadığı bildiriliyor. Bölge sağlık direktörü, önceliğimiz semptomları olan herkesi test etmektir. Semptomlarınız yoksa test yapamayız, yoğunluk olduğunda önce semptomları olanların test merkezlerine gitmesi gerektiğini söyleyemeyiz, ancak semptomları olmayanların test talebine cevap verilmeyeceği yorumunda bulundu.

Editör: İsveç Gündemi