Gällivare kriz durumu konusunda uyardı, belediye yönetimi, bölgeye seyahat edilmeyi durdurmak istiyor.

Gällivare belediyesi, kontrolsüz ve tehlikeli bir korona yayılması konusunda uyarıyor.

Hamamlar, eğlence merkezleri ve müzeler tekrar kapatıldı ve belediyenin kriz yönetimi grubu Gällivare'ye giden ve Gällivare'den gelen tüm giriş çıkışları durdurmak için ilçe trafiğine başvurdu.

Belediyedeki kriz yönetim grubundan Stefan Nieminen "Serbest formda bir hayatı yönetemeyiz" dedi.

Çarşamba sabahı Gällivare belediyesi kriz durumunda olduklarını varsaydı. Haftada birkaç vaka ile kontrollü bir yayılmadan, teyit edilen korona vaka sayısı hızla arttı.

Nieminen, "Son iki haftadır artıyor. Çok az vakanın olduğu çok sessiz ve kontrol edilebilir bir yerden, toplumda kontrolsüz bir yayılımın olduğu bir yere taşındık" diyerek, kişi başına, Norrbotten'de en kötü etkilenen biziz ifadeleri kullandı.

Norrbotten bölgesindeki en son rakamlara göre, belediye artık kişi başına en fazla vakaya sahip. Toplam 128 doğrulanmış vaka, 1000 kişi başına 7,30 enfekte olduğunu gösteriyor. Stefan Nieminen, belediyenin bazı bölümlerinde çalışanların yüzde 70 oranında hastalık iznine ayrıldığını söyledi.

Bugün yapılan kriz toplantısında, sağlık hizmeti üzerindeki baskı arttı denildi.

"Artan baskı var, Gällivare hastanesinde daha fazla hasta görüyoruz ve bazıları Piteå'daki yoğun bakım (IVA)'a gönderildi" denildi.

Bu sabah, belediye tüm kültürel ve eğlence tesislerini kapattı: hamamlar, eğlence merkezleri, spor salonları ve müzeler. Ayrıca ilçe trafiğine belediyeye ve belediyeden yapılan gezileri tamamen durdurması için başvurulmuştur. LKAB, Malmberget'teki çalışmalarından birini kapattı ve bulunan birkaç vaka nedeniyle çalışanlarını eve gönderdi.

Nieminen, "Sadece itiraz edebiliriz, durdurmaları gerektiğine karar veremeyiz. Ancak bunu durdurmamıza yardımcı olacak tüm taraflara başvuruyoruz" dedi.

Öğleden sonra, belediye bir kriz toplantısı düzenleyerek, salgının hızını durdurmak için neler yapılması gerektiği konusunda kararlar alacak. İş dünyası ve yerel yetkililerin bir araya gelecek belediyede önemli adımların atılması bekleniyor.

Hangi ek önlemlerin alınması gerekebilir sorusu üzerine:

Nieminen, "Bunun için mantıklı plan yapacağız. Bunu nasıl yapacağımız hakkında hiçbir fikrimiz yok, ama bunu nasıl durduracağımızı görmek için tüm güçleri toplamaya çalışmalıyız" dedi.

Bölgede yaz kamplarının yoğun olması nedeniyle çok fazla turistin belediyeye gittiğini belirten yetkililer, vakaların artmasıyla birlikte insanların gelmemesi için çağrıda bulundu.

Editör: İsveç Gündemi