Son zamanlarda salgının etkisini gösterdiği Uppsala bölge yönetimi "Paskalya bitti ama salgın hala devam ediyor" dedi.

Uppsala bölgesinde, sağlık alanında iş yükündeki keskin artış bölgeyi olumsuz etkiliyor.

Salgının etkisiyle "Sağlık alanı maksimum kapasitede çalışıyor. Şimdi bunu durdurmak hepimizin görevidir." diyen Sağlık ve tıbbi bakım direktörü Mikael Köhler basın açıklamasında, temas kurduğunuz herkesin enfekte olduğunu varsayın ve buna göre hareket edin dedi.

Basın açıklamasında, Uppsala Bölgesi'ndeki sağlık hizmetleri üzerindeki yük, enfeksiyonun artan yayılmasının bir sonucu olarak Paskalya hafta sonu boyunca keskin bir şekilde arttığını yazdı.

"Şu anda aşırı bir yükümüz var ve şimdi acil durumla başa çıkmak için ayarlamalar yapıyoruz" ifadeleri kullanan Sağlık ve tıbbi bakım müdürü Mikael Köhler, hayati olmayan neredeyse tüm planlı tedavilerin ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Salı günü, 25'i yoğun bakım ünitesinde olmak üzere 131 hastaya covid-19 nedeniyle hastanede tedavi altında. 

Hasta akını ciddi olarak tanımlandı.

Geçtiğimiz hafta içinde toplam 44 hasta solunum cihazına bağlı yoğun bakımda tedavi edildi ve bu, pandemi boyunca en yüksek hafta sayı olarak kayıtlara geçti.

En kötü etkilenen alanlar

Uppsala Bölgesi şu anda personeli yeniden görevlendirerek bakım kapasitesinin nasıl güvence altına alınacağını gözden geçiriyor.

Bugünün istatistikleri, pozitif test yapanların oranının keskin bir şekilde arttığını da gösteriyor. En büyük artış, geçen hafta test edilenlerin yaklaşık yüzde 20'sinin pozitif olduğu tespit edilen Uppsala'daki Stenhagen ve Gottsunda'da gerçekleşti.

"Daha önce North Uppland'de bu tür rakamlar görmüştük, ancak şimdi enfeksiyon ilin yoğun nüfuslu bölgelerinde hız kazandı. Bu endişe verici bir gelişme" ifadeleri kullanan Mikael Köhler, bunun bir sonucu olarak, önümüzdeki haftalarda daha fazla insanın hastanede tedaviye ihtiyaç duyacağını düşünüyoruz dedi.

Şimdi Uppsala bölge sakinlerine enfeksiyonu yaymamak veya kendi kendilerine enfekte olmamak için ellerinden gelen her şeyi yapmaları için çağrıda bulunuldu.

Editör: İsveç Gündemi