Aynı zamanda, Stockholm bölgesinde virüs seviyeleri artıyor.

Virüs araştırmacısı Maja Malmberg, enfeksiyonun hala zirveye ulaşılmadığını söyledi.

Atık sudaki virüs seviyeleri son zamanlarda yeni rekor seviyelere ulaştı ve enfeksiyonun yayılmasının azaldığına dair henüz bir işaret yok.

İsveç Tarım Bilimleri Üniversitesi ve Sahlgrenska Akademisi'nden alınan yeni ölçümlere göre, büyük şehirlerde seviyeler hala yüksek.

"Malmö'de üçüncü veya dördüncü haftadan beri değişmedi" diyen SLU'da virüs araştırmacısı Maja Malmberg, bir plato olarak görülebilir, ancak hala yüksek seviyeler ve çok fazla enfeksiyon yayılımı var ifadeleri kullandı.

Aynı zamanda, başkentteki virüs seviyeleri yükselmeye devam ediyor.

"Zirveye göründüğü gibi ulaşılamadı" diyen Maja Malmberg, yavaşlama belirtisi olmadığının altını çizdi.

BA.2 İsveç genelinde

Virüs araştırmacısına göre, ölçümlerde en baskın varyan omikron olarak öne çıkıyor.

"Omikron geldi ve baskınlığı tamamen devraldı, ancak BA.2'nin Malmö'de çok daha hızlı yayıldığını da görüyoruz ki bu çok şaşırtıcı değil. Çoğunun olduğunu bildiğimiz Danimarka'ya yakın" diyerek: "BA.2 başka yerlerde de aynı şekilde artıyor ve kesinlikle İsveç'te her yerde bulunduğu söylenebilir. Sadece Uppsala'da iz bulamamışızdır, ama bu onun var olmadığı anlamına gelmez" yorumunda bulundu.

"Artık sulara göre inanılmaz derecede çok enfekte var"

Geçen hafta, Sahlgrenska Akademisi, geçtiğimiz ay kanalizasyonda görülen virüs düzeylerindeki aşırı artışın kırıldığını ve bu eğilimin devam ettiğini duyurdu.

"Hala yüksek ama eğimli bir platoda. Yavaş yavaş düşüyor, ancak çok daha hızlı bir düşüş olmasını ummuştuk. Göteborg'da hala inanılmaz sayıda enfekte insan var" denildi.

Editör: İsveç Gündemi