Västra Götaland'daki yeni korona virüsünün bulaştığı kişilerden biri, Milano'dan Stockholm'e uçuş yaptı ve daha sonra Göteborg'a trenle geçtiğinin anlaşılması üzerine, bindiği trennin görüntü kayıtları inceleme altına alındı.

Tren yolculuğu sırasında şahsın yanına, iki sıra önünde ve arkasında oturanlara virüs bulaşma riski bulunması nedeniyle yetkililer o kişilere ulaşmak için harekete geçti.

Perşembe günü İsveç'te üçü Västra Götaland bölgesinde olmak üzere beş yeni korona virüsü vakası tespit edildi. Kişilerden biri İtalya'nın Milano kentindeydi ve 25 Şubat'ta Stockholm'e uçtu. Kişinin semptomlarında yapılan değerlendirmede virüsün yayılma riskinin yüksek olduğu belirtildi.

Västra Götaland bölgesindeki enfeksiyon önleme asistanı olan Leif Dotevall, Stockholm'den Göteborg'a şahsın trenle yolculuk etmesi nedeniyle, etrafta oturan insanlarla temasa geçildiğini, örneğin tuvalette veya uçuş personeli ile temas halinde olan kişinin nasıl hareket ettiğini gösteren video görüntüler inceleniyor yorumunda bulundu.

Ön ve arkada iki sıra

26 Şubat'ta kişi trenle Stockholm'den Göteborg'a gitti.

Dotevall, Avrupa Enfeksiyon Koruma Ajansı'nın geliştirdiği, önde iki sıra, arkada iki sıra ve yanda iki sıra oturanları izleyebileceğinizi söyleyen rutinler var. Bizde bu kurallara uygun olarak duruma ele alıyoruz dedi.

Enfeksiyon kontrol hekimine göre aynı trenle seyahat eden diğer kişilerin paniklememesi gerekir, enfekte olma riski yoktur ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi