Amelia'nın annesi 36 yaşındaki Pia Olsson yaşanan olayın karşısında hayrete düştü. Cuma öğleden sonra, 7 yaşındaki Amelia sandalyeden düştü ve yaralandı. Kaşlarının arası kanayan kız, annesi Pia tarafından Norrköping'in Hageby'deki sağlık merkezine götürüldü.

Sağlık merkezinde, kan akışını durdurmak için kan kesici yapışkan özelliği olan kremi sürmek için doktor ve hemşire birlikte hareket etti diyen anne bir şeyin yanlış olduğunu fark etti ve kızın gözlerini açamadığını söyledi. 

Pia Olsson, "Doktor ve hemşire hatayı görünce düzeltmeye çalıştı. Tutkalı çıkarmak için salinle yıkama yaptılar ve Amelia'nın göz kapaklarını açmaya çalıştılar" dedi.

İşlem sırasında kızının acıdan çığlık attığını söyleyen anne yaşananlar karşısında şok geçirdiğini belirtti.

Küçük kızın kirpikleri kesildi

İsveçli anne, sağlık merkezine kızarak kızını alıp Norrköping'deki acil servise götürdü. Buradaki tedavi sırasında küçük kızın kirpikleri kesilmek zorunda kalındı

Bir saatten daha uzun süren işlemden sonra küçük kızın gözleri açıldı.

Uzman doktor kontrolünden sonra küçük kızın gözlerini nemlendirmesi için krem verildi. Ancak durum yine iyiye gitmedi. Bu sefer talihsiz anne, Cumartesi sabahı kızını Linköping Üniversite Hastanesi göz kliniğine götürdü. Küçük kızın kornea yaralanması yaşadığı tespit edildi.

Müşaade altına alınan kızın ordaki tedavisinden sonra göz damlası verildi. Edinilen bilgilere göre küçük kızın gözleri düzeliyor ancak anne yaşadıklarını anlatırken, doktorların böyle bir hatayı yapmaları karşısında şaşkınlık yaşadığını ifade etti.

Anne sağlık merkezinden şikayetçi oldu. İsveç Sağlık Ve Bakım Denetimi (Ivo) konuyu incelemeye aldı.

Editör: İsveç Gündemi