İsveç genelinde Halk Sağlığı Kurumu verilerine göre yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısı 995'e yükseldi.

İsveç genelinde yoğun bakım kapasitesinin geçtiğimiz günlerde bine çıkarıldığı belirtilirken, verilen kapasite sayılarına göre yoğun bakım ünitelerinin dolduğu görülüyor.

Net rakamları yansıtmasa da sistemde doğrulanmış can kaybı sayısı 1033'e yükselirken, önümüzdeki günlerde bu sayının daha da artacağı bekleniyor.

Ülke genelinde vaka sayısının 11 bin 445 olarak sisteme girdiği İsveç'te vakalarda da artış bekleniyor.

Salgının merkezi olan başkent Stockholm'de kayıtlara geçen vaka sayısı 4 bin 806'ya yükselirken, can kaybı 616'ya yükseldi.

İsveç genelinde vaka ve ölüm sayılarının arttığı gözlenirken, Stockholm dışındaki diğer bölgelerde de tehlike çanları başladı.

Özellikle Västra Götaland ve Östergötland bölgelerinde de vakaların bini aşmasıyla birlikte salgının bölgelerde risk sinyalleri verdiği belirtiliyor.

Koronavirüsle mücadele konusunda etkinliği artırmak için ülkedeki bazı diş klinikleri de koronavirüs hastalarının tedavi edilmesi için dönüştürüldü.

Yaşlı bakım evlerindeki vaka sayısındaki artışın devam ettiği biliniyor. Verilere yaşlı bakım evleri olarak geçmese de koronavirüsten en çok etkilenen yerlerin yaşlı bakım evleri olduğu görülüyor.

Bakım evlerindeki çalışanlarda risk daha fazla

Ülke genelinde yaşlı bakım evlerinde çalışan kişilerin koronavirüse karşı korunma konusunda yeterli ekipmanları olmadığı söyleniyor.

Malzeme konusundaki sıkıntıları sürekli gidermeye çalışan yetkililer, küresel salgın nedeniyle malzeme bulmakta sıkıntı yaşadığı belirtiliyor.

Yoğun bakım sorununu çözmek için oluşturulan sahra hastaneleri tepki görüyor.

Koronavirüsle mücadele konusunda tedavi kapasitesini artırmak için oluşturulan sahra hastaneleri sağlık uzmanları tarafından tepki alıyor.

Tedavi için yetersiz ve hijyen ortamının sağlıklı olmadığına dikkat çeken uzmanlar "İnsanların hayatlarıyla oynamayın" çağrısı gelmişti.

Editör: İsveç Gündemi