Şiddetli kar yağışı ve rüzgar bugün Västerbotten ve Norrbotten'in bazı bölgelerinde yaşayanları olumsuz etkiliyor. İç kesimlerde, bazı yerlerde üç desimetreye kadar kar olabilir.

SMHI, dört bölge için 1. sınıf uyarı yayınladı.

Bu hafta sonu İsveç'in kuzey bölgesinde yılın ilk etkili kar yağışı başladı.

SMHI tarafından Norrbotten ve Västerbotten'in iç ve kıyı bölgelerinde kar yağışı için dört adet 1. sınıf uyarı yayınlandı. Kar fırtınasıyla bağlantılı olarak, bazı yerlerde ara sıra kuvvetli rüzgarlar da bölge sakinlerini olumsuz etkileyebilir.

Üç desimetre kar yağışı bekleniyor

Karın büyük bir kısmının, yerel olarak üç desimetreye kadar çıkabilen, çoğunlukla doğu kesimlerinde olmak üzere, Norrbotten'in iç kesimlerinde olması bekleniyor. Västerbotten bölgesi içinde fırtınalı kar yağışı bekleniyor.

Etkili kar yağışının bölgelerin güney kesimlerinde gece itibarıyla etkisini kaybedeceğini söyleyen, Max Lindberg Stoltz, Pazartesi günü kuzey Norrland'da bazı köylere kar nedeniyle ulaşımda zorluk yaşanabilir dedi.

SMHI, kıyı şeridi boyunca kar miktarı tahmini biraz belirsiz dedi.

Bununla birlikte, Norrbotten sahilinde Pazartesi günü geceye kadar yaklaşık bir santimetre veya daha fazla kar bekleniyor. Aynısı Västerbotten'in kıyı bölgesi için de geçerli olduğu belirtildi.

Kar yağışından etkilnenen bölgelerde özellikle araç kullanacak olan sürücülerin dikkatli olması gerektiğine dikkat çekildi. Trafikte görüş açısında bir bozulma olabileceğinden kış lastiklerine geçmeli ve yolculuklarda aracın dikkatli kullanılması gerekiyor dendi.

İsveç'in geri kalanı daha sakin diyen Max Lindberg Stoltz, Pazar günü Jämtland, Dalarna ve Gävleborg'a ara sıra kar yağışı görüleceğini, ancak gün içinde kar yağışının azalacağını ve havanın düzeleceğini söyledi.

İsveç'in geri kalanında hava daha sakin olacak. 

Ülkenin çoğunda sıcaklık artı çizgisinin üzerinde görülüyor. Kuzey Norrland'ın bazı kesimlerinde ve dağlık bölgelerde eksi dereceler bekleniyor.

"Sıcaklığın nasıl seyredeceğiniz göreceğiz. Sezonun şu ana kadarki en düşük sıcaklığı sıfırın altında 9 derece olarak ölçüldü" diyen Max Lindberg Stoltz, Norrbotten dağlarında veya kuzey Lapland dağlarında bugün hala hava yaşanabilir durumda yorumunda bulundu.

Yağışlar etkili olacak!

Pazartesi, ülke çapında bol güneşli hava koşulları açısından haftaya sakin bir başlangıç ​​sunuyor.

Salı günü oldukça yağışlı bir dönem başlıyor. Salıdan önceki gece, güneybatıdan, başlangıçta Götaland ve Svealand'ın batı kısımları üzerinden bir yağmur gelecek. Salı ve Çarşamba gününe kadar kuzeye yayılacak.

Yağmur Salı günü Värmland, Örebro Bölgesi, Västmanland ve Uppland'ın bazı bölgelerinde karla karışık olabilir.

Max Lindberg Stoltz, muhtemelen Stockholm'de de kar görülecek dedi.

Editör: İsveç Gündemi