İsveç'in başkenti Stockholm'de gözaltına alındıktan sonra kilise bahçesinde ölü bulunan Yıldırım Erdoğdu'dunun, ölümünden sorumlu tutulan polislerin suçsuz olduğu açıklandı. 
 Södertörns Mahkemesi'nin bugün yayınladığı basın açıklamasında, geçen sene Mart ayında polisler tarafından gözaltına alınan 55 yalındaki Yıldırım (Aydoğdu) Erdoğdu, polisler serbest bıraktıktan sonra fenalaşarak öldüğü ve polislerin olayla ilgili suçlarının yada ihmallerinin bulunmadığı bildirildi.

- Olay geçen sene meydana geldi

Ge.en sene Stockholm'de 15 gündür kendisinden haber alınamayan 55 yaşındaki Türk vatandaşı Yıldırım Erdoğdu'nun gözaltına alındığı ve polis sorgusunun ardından öldüğü ortaya çıkmıştı. Savcılığın, bir kilise bahçesinde bulunan Erdoğdu'nun ölümü üzerine polisler hakkında suç duyurusunda bulunduğu bildirilmişti..

İsveç basını da polisin Yıldırım Erdoğdu'nun  uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına aldıktan sonra kilisenin bahçesine bıraktığını yazdı. Konuyla ilgili haberde, karakolda beş saat sorguya çektikten sonra suçsuz olduğu ortaya çıkan Erdoğdu'nun şehrin dışında ormanlık bölgedeki bir kilisenin bahçesine bırakıldığı belirtildi.

Aftonbladet gazetesi, sorgu sırasında yorgun düşen Yıldırım Erdoğdu'nun polis memurları tarafından ölüme terk edildiği iddiasına yer vermişti. Olayı araştıran savcı da Aftonbladet'e verdiği demeçte, polis merkezi ile yapılan telsiz konuşmasında, ''Adam sağlam ama ölü taklidi yapıyor'' mesajı geçildiğini söyledi. Haberde, savcının ifadesinin Aydoğdu'nun ölüme terk edildiği iddiasını güçlendirdiği kaydedilmişti. 

Editör: İsveç Gündemi