İsveç acil servisler ve emniyet güçleri gece boyunca daha yoğun çalıştı. Personel sayısı bir önceki yıla oranla iki katına çıkarılmıştı.

Kristianstad şehrinde polise yönelik eylemler ve molotoflu saldırılar yılbaşı gecesinde de devam etti.

Stockholm bölgesinde 23 ile 01 arası patlatılan havai fişek gösterilerinde bazı aksilikler yaşandı. Polisin devreye girdiği durumların olduğu ve bazı noktalarda ufak çaplı yangınlar meydana geldiği söylendi.

Husby'de atılan havai fişek sonucu bir yangın çıktı. Bölge polisinin aracına da havai fişek isabet ettiği belirtildi.

Gece saat 12 sıralarında Djursholm'deki bir evde yılbaşı kutlaması sırasında kavga çıktı. Bir kişinin dövüldüğü ve dövülen şahsın hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Upplands Väsby'deki bir evde yanlış hizalanan havai fişek patlayınca evin içine düştü ve yangın meydana geldi.

Hökarängen'deki bir apartman dairesinde yangın çıkması sonucu bir kişi yaralandı. Yangında bir kişinin ihmalkar davrandığı şüphesiyle gözaltına alındığı belirtildi.

Yeni yıl kutlamaları dağınık oldu.

Göteborg'da bile, şehrin merkezinde birçok insan toplanmasına rağmen Yılbaşı gecesinin başlangıcı dağınıktı denildi.

Polis gece sabaha kadar mesai yaparken, Göteborg polisliğinden Ann-Christin Löfstrand, çok sayıda havai fişek, çok fazla gürültü ve karmaşıklık olduğunu söyledi.

Göteborg'daki acil servisler saat 02'ye kadar 30 ihbar aldı. Genelkurmay Başkanı Anders Gärdhage, Yılbaşı gecesinde yaşanan normal dedi.

Basın açıklamasında "Olayların çoğu araç ve konteynırlardaki yangın gibi küçük boyutlarda gerçekleşti" bu da gayet normal değerlendirmesinde bulundu.

Yılbaşı günü 01'den kısa bir süre sonra Linköping merkezindeki bir restorandaki personel, bazı insanlar restoranın içinde havai fişek attığını belirterek destek istedi.

Saldırganlar tespit edilemedi, ancak güvenlik kameralarına kayıt olan görüntüler inceleniyor .

Borås'ta, bölgesinde erken saatlerde havai fişeklerin ateşlenmesiyle birlikte gençler çevredeki rahatsız edecek hareketler etmesi üzerine bölgeye polis çağrıldı. Gece saatlerinde de bazı olaylar yaşandığı belirtildi.

Borås'daki olaylarla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Borlänge'de bir yangın çıktı. Yine havai fişekler nedeniyle çıkan yangın ekiplerce kontrol altına alındı.

Bergslagen bölgesindeki polis memuru Erik Hiding, Dalarna gazetelerine verdiği demeçte, polise taşlı saldırı yapıldığını ancak şans eseri kimsenin yaralanmadığını ifade etti.

Atılan Molotof kokteylleri

Växjö'de molotof kokteylleri atıldı. Bölgede çıkan huzursuzluğa polis müdahale etti. 

Molotoflu saldırı sonrasında olay yerine giden polise de saldırı yapıltı, polis yaklaşık 15 kişiyi gözaltına aldı.

Gece boyunca İsveç genelinde yaşanan birçok olayla ilgili rapor oluşturuldu.

İsveç'te önceki yıllara oranla yılbaşı gecesinin daha sakin geçtiği ancak insanların yeni yıl kutlaması sırasında çok dağınık olduğu vurgulandı.

Editör: İsveç Gündemi