Yeni yasal düzenlemeler arasında bir çok konu bulunuyor. 

Bunlar, yıl başından sonra yürürlüğe giren bazı yasal değişikliklerdir.

Önümüzdeki yılın başında İsveç'te bir dizi yeni yasa ve değişiklik yürürlüğe girecek. Devlet Daireleri en önemlilerinden bazılarını listeledi.

İsveç'e yeni gelenler

İsveç'e yeni gelenler için daha fazla ekonomik destek ve entegrasyon için daha fazla hizmet verilecek. 

Hassas bölgelerdeki sığınmacılara katkı azalacak ve yüksek gelirli insanlar için vergiler düşecek.

Çocuk Hakları Sözleşmesi

İsveç, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni 1990'da onayladı, ancak yeni yılın başında İsveç yasası haline geliyor. Hükümet Bürolarına göre, sözleşmenin dahil edilmesi "çocuğun haklarının görünür kılınmasına ve tüm kamu faaliyetlerinde çocuk haklarına dayalı bir yaklaşım için bir temel oluşturmanın bir yoludur".

Yeni gelen göçmenler için daha fazla sosyal destek

Belediyelerin daha önce 60 saatlik olan topluluk oryantasyon eğitimleri, yeni yılla birlikte 100 saate çıkacak. Öğretim, İsveç toplumu anlayışını arttırmayı ve "sürekli bilgi edinmenin temelini" sağlamayı amaçlamaktadır.

Korunmasız alanlara yerleşen sığınmacılara ödenek için sınırlı yetki

"Sosyo-ekonomik zorluklarla" bir alanda kendi başına konut düzenleyen sığınmacılar, kural olarak, sığınmacıların kabulüne ilişkin Kanuna göre günlük ödenek veya özel ödenek almaya hak kazanmamalıdır. Bununla sığınmacıların daha az savunmasız bölgelere yerleşmeyi tercih etmesi sağlanacak.

Stopaj vergisi kaldırıldı

En yüksek gelir seviyesi için yüzde beş sürprimi kaldırıldı.

Yakıt vergisi azalacak

Benzin ve dizel için enerji ve karbondioksit vergisi, indirgeme yükümlülüğünün bir sonucu olarak artan biyoyakıt katılımından sonra daha yüksek fiyatları dengelemek için düşürülmektedir.

Bankalar ATM hizmeti vermek zorunda

İsveç'teki en büyük bankaların, nakit hizmetleri için yeni bir minimum seviyeyle mümkün kılan nakit çekme yerleri sağlamaları gerekecektir. İhtiyaç ihlal edilirse, bankalardan düzeltme istenecek ve cezai yaptırım uygulanacak.

İzinsiz kamera ve izleme

Polis, Säpo, Sahil Güvenlik ve Gümrük İdaresi, yıl sonunda Veri Müfettişliği'nin izni olmadan kamera gözetimi yapabilir.

İçişleri Bakanı Mikael Damberg (S) polisin izlemeler yapabilmesiyle ilgili TT'ye verdiği demeçte izin alma süreçlerinin çok uzun sürdüğü için böyle bir düzenlemeye gidildiğini belirtti.

Editör: İsveç Gündemi