Başbakan, "Hükümet derhal Svenska Kraftnät yetkilisine elektrik üretimini artırmak için en çok ihtiyaç duyulan yerde planlanabilir elektrik üretimi sağlama yetkisi vermelidir" dedi.

Enerji fiyatları yükseliyor, ancak ülkenin kuzey ve güney bölgeleri arasında büyük farklılıklar var. Elektrik üretiminin büyük bir bölümünün yer aldığı kuzeyde fiyatlar hala nispeten düşükken, güney kesimler kat kat daha fazla ödemek zorunda kalıyor.

Başbakan, basın açıklamasında, "Son yıllarda İsveç'te birkaç nükleer santral kapatıldı, ancak şimdi yeni hükümet enerji politikası hedefini yüzde 100 yenilenebilirden yüzde 100 fosilsiz olarak değiştiriyor. İsveç nükleer gücünün korunması, geliştirilmesi ve genişletilmesi için koşullar kökten iyileştirildi" ifadeleri kullandı.

Svenskt Näringsliv'e göre, endüstrinin fosilsiz elektriğe geçiş planları, fosilsiz elektriğe büyük ölçüde artan erişimi temel alıyor. İklim değişikliğiyle başa çıkmak için tüm fosilsiz enerji biçimlerine ihtiyaç duyulacak. Ancak İsveç'te yeni nükleer enerjinin inşa edilmesi için hangi kararların alınması gerekiyor?

İsveç İş ve Endüstrisinin İsveç'te yeni nükleer enerji için bir başlangıç ​​programı sunduğu bir seminerde bu konu geniş bir şekilde tartışıldı.

Hükümetin enerji üretici firmalarına üretim kapasitelerini artırmaları ve maliyetlerin düşürülmesi yönünde üzerlerine düşeni yapmaları gerektiği uyarısında bulundu.

Kış döneminin tüm Avrupa'da zorlu geçmesi beklenirken, İsveç enerji krizini kendi üretim kapasitesini artırarak yara almadan atlatmak istiyor.

Editör: İsveç Gündemi