Yaz planlarıyla ilgili sağlık otoritesinin tavsiyeleri ve uluslararası dolaşım trafiğinin yeniden başlamasını bekleyen ve hala çok fazla insanın ikilemde olduğu konuyla ilgili haftaya karar verileceği ifade edildi.

Halk Sağlığı Kurumu ihtiyatlı konuşarak, yaz aktiviteleri ile ilgili "tamamen kontrolü ele geçirmek" gerektiğini belirtti.

Devlet Epidemiyolog Yardımcısı Anders Wallensten, yaz ile ilgili çalışmaların değerlendirildiğini ve bunla ilgili "Ay sonuna kadar bilgilendirilmeyi umuyoruz" dedi.

Haziranda futbol başlayacak mı, yaz kampları için rezervasyon yaptırmak doğru mu ve tatile yelken açmak doğru olur mu soruları son günlerde Halk sağlığı otoritesi en çok yöneltilen sorular arasında yer alırken, özellikle yaz planları konusunda çeşitlilik bulunuyor.

Öyle ki Halk Sağlığı Kurumu önümüzdeki haftalarda "yaz konularını" ortak bir nokta olarak ele almaya ve gözden geçirmeye karar verdi.

"Olumlu sinyaller görünüyor"

Kamp, yelken ve diğer yaz etkinlikleri hakkında farklı etkinlikler hakkında birçok soru alıyoruz diyen Anders Wallensten "Bu nedenle, ay sonuna kadar bilgilendirilmeyi umduğumuz kapsamlı bir yaklaşım benimsemeye karar verdik" dedi.

İsveç birinci ligi olan Allsvenskan sezonu ile ilgili Haziran ayında durumu öngörmede zorlukları olduğunu belirten Wallensten, süreçle ilgili atılacak adımların enfeksiyonun yaygınlığına paralel olduğunu belirterek, "Tedbirleri gevşetmek konusunda olumlu sinyaller görüyoruz, ancak hala risli bir bir seviyedeyiz. Düşüşün ne kadar hızlı olduğunu söylemek zor, ancak bu hafta yaz konularına bakmaya başlayacağız" ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi