İsveç'in güneyinde yaşlılara karşı ağır dolandırıcılık şüphesiyle üç kadın suçlanıyor. Dolandırıcılık olaylarının ikisi Kronberg'de yaşanırken, üç kadının yaşlıları 600 bin kron'dan fazla dolandırdığı belirtiliyor.

Ayrıca kadınların yaşlıların değerli eşyalarını, altın ve gümüş takılarını da çaldığı ileri sürülüyor. Ancak bu eşyalar ile ilgili net bir kayıt tespit edilebilmiş değil.

İddianameye göre kadınlar, yaşlılarla temasa geçtiği kişilerin suç mağduru olduğunu iddia ederek, kendilerinin bu suçtan aklanması için bir hesaba para aktarmaya veya banka kartını kendisine teslim etmeye ikna ettiği belirtiliyor. Bazı durumlarda, dolandırıcılar mağdurların swish limitini yükseltmeyi başardığı ve başka hesaplara para transfer ettiği belirtiliyor.

Dolandırıcıların kendilerini sigorta, kredi raporlama şirketi, banka çalışanı veya polis olarak tanıttıkları dava dosyasında yer aldı. Dolandıcılıkla suçlanan üç kadının ikamet adreslerinin Skåne bölgesinde olduğu ancak İsveç'in çeşitli yerlerinde dolandırıcılık faaliyeti gösterdikleri belirtiliyor.

Kadınların sekiz yaşlıyı dolandırarak, banka hesaplarından toplam 633.000 kron çarptığı iddia ediliyor. Dava dosyasına göre, değeri bilinmeyen ancak önemsiz olmayan altın ve gümüş takıları da aldılar.

Dolandırıcılıkla suçlanan kadınlar 25 ila 29 yaşları arasında oldukları ve Temmuz 2021 ile Mayıs 2022 arasında mağdurlarla temasa gereçerek bu suçları işledikleri belirtiliyor. Sekiz olayda ağırlaştırılmış dolandırıcılık, altı vakada da nitelikli dolandırıcılıkla suçlanan kadınların akıbeti önümüzdeki günlerde netleşecek.

Dava dosyasında yer alan ifadelere göre, dolandırıcılık suçlarından yargılanan üç kadın da suçlamaları kabul etmiyor. Olaylarla ilgili yargılama süreci devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi