Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İsveç tarafından organize edilen protesto gösterisi İsveç'in başkenti Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği önünde düzenlendi.
Protesto gösterisine Türklerin yanısıra Somali ve Özbekistan vatandaşları katıldı.

Başkent Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, dev bir Türkiye bayrağı astı. 

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı gösteride UETD İsveç  Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi İlhan Kaya Türkçe bir bildiri okurken, İsveççesinide Rabia Köylüoğlu okudu. 

Kaya, UETD'nin Türk halkına yönelik gerçekleştirilen terör girişimini lanetlediğini, uluslararası kamuoyuna Türkiye ile dayanışmaya davet ettiğini, Cuma günü akşam saatlerinde Türkiye'de ordu içerisinde bir grup tarafından darbe girişimine girişildiğini, komuta zinciri içinde olmayan cuntacı bir grubun yetkilerini aşarak yönetimi ele geçirdiklerine dahil bildiriyi kamu oyuyla paylaştığını belirtti. Kaya, silah zoru algı operasyonları ve insanların medya yoluyla korkutulmaya çalışıldığı darbe teşebbüsünün Türk halkının cesareti ve dik duruşu sayesinde bertaraf edildiğini, bu terör eyleminin demokrasiye insan haklarına ve Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal düzenine karşı yapılmış bir darbe girişimi olduğunu söyledi. Kaya, "Türk halkı demokrasiyi savunarak meydanlara inmiştir. Avrupa'nın birçok şehrinde Türk kökenli insanlar, Türk dostları, Türk temsilcilikleri önünde demokratik hak iradesi özgürlük ve Türkiye'nin bağımsızlığı için ayağa kalkmış, yüzde 52'lik bir oy oranıyla halk tarafından seçilmiş olan Cumhurbaşkanı'nı desteklemiştir. Darbeciler Türk halkı önünde hesap vereceklerdir. Bu süreçte vatanı için hayatını kaybeden demokrasi şehitlerine Allah'tan rahmet Türk halkına baş sağlığı diliyoruz" diye sözlerini tamamladı.
Editör: İsveç Gündemi