Hapsedilen kişinin yakın bir akrabasının yetkilileri zaten yirmi yıl önce uyardığı söyleniyor.

20 yıl önce yetkilileri uyaran akraba: "O kadar kızgınım ki bana kimse inanmadı" dedi.

Pazar günü olayın fark edilmesi üzerine, daha önce şikayette bulunan akraba eve ilk giden ve kilitli tutulan apartman dairesinden çıkarmayı başaran kişiydi.

Karşılaştığı manzara hayal edebileceğinden daha kötüydü:

Adı verilmeyen akraba gördüğü manzara karşısında şok yaşadığını belirterek: "Sefaletti. Her yerde bir şeyler vardı ve iğrenç kokuyordu. Yıllarca hiçbir şey yıkanmamış ve temizlenmemiş gibiydi. Hiçbir şeye dokunmak istemedim. Tam bir şok durumuna girdim" ifadeleri kullandı.

Akrabanın kilitli tutulan kişiyle en son görüştüğü zaman yirmi yıl önceydi. O sırada bir köpeği vardı onu ve annesini yaşadıkları bölgede yürürken görüyordu. Ancak annenin onunla iletişim kurmasını engellediğini söylüyor.

Onunla konuşmaya çalıştım. Bir şey yapıp yapmayacağımızı sordum, basketbol oynar mıyız? Gerginleşip gülümsedi ve annesi onun yerine cevap verdi. Onları en son gördüğümde dönüp kaçtılar dedi.

Daha sonra bölgede yaşayan bir arkadaşından bilgiler aldı. Arkadaş başlangıçta erkeğin ve annenin bölgede yürüdüklerini, ancak son yıllarda arkadaşı adamı görmediğini söyledi.

Daireye kimsenin girmesine izin vermedi

Akraba, Pazar günü eve geldiğinde adamın zihinsel olarak götürülmesine hazırlandığını söylüyor. Ama bunun bu kadar kötü olacağını hiç düşünmemişti.

"Korkabileceği, hatta saldırgan olabileceği gerçeğine hazırlıklıydım. Yıllardır neler olduğunu asla bilemezsiniz. En çılgın hayal gücümde ona fiziksel olarak ne olduğunu asla hayal edemedim. Çok kötü durumdaydı. Kesinlikle hiç tıbbi destek görmedi. Daireye kimsenin girmesine izin vermedi" dedi.

Nasıl fark edilmedi?

"Bunu anlayamıyorum. O kadar kızgınım ki, bu konuda uyarı yaptığımda kimse bana inanmadı. Psikiyatriye gittim ve tüm hikayeyi anlattım. Ancak başka birinden onay almaları gerektiğini söylediler. Bütün ailemin bunu bildiğini söyledim. Bu büyük bir hataydı. Aileden bazıları panikledi. Bundan sonra, aileden dışlandım" dedi.

Başka organlara rapor ettiniz mi?

"Bunu sosyal medyada bile yazdım ama bana inanmadılar".

Anne onu okuldan nasıl çıkarabildi?

"Benim ve diğerlerinin cevaplayamadığı ancak cevaplanması gereken harika bir soru".

Son yıllarda onu oradan çıkarmak için daha fazlasını yapmaya çalıştınız mı?

Akraba, "aile içinde bizimle iletişime geçmek istemiyordu. Ona ne söylediğini sadece tanrılar biliyor. Fiziksel olarak kilitli değil ama istediği zaman yürüyebiliyordu. Temas kurduğum kişiler, bu nedenle bunda suç teşkil etmediğini söylediler. Ama durumunda kötü olduğunu biliyorum" dedi.

Polis yeni fark edilen olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattı. Anne tutuklandı ve olayın arka planında ne olduğu henüz net olarak bilinmiyor. Ancak 70 yaşlarındaki annenin oğlunu 28 yıldır herkesten uzak tutarak eve kimseyi almadığı biliniyor.

Editör: İsveç Gündemi