Ülke genelinde trenler, gemiler ve uçaklar yeniden normal rutinleriyle hareket etmeye başlayacak.

Uzmanlar trafiğin çok fazla hareketlenmesinden endişeli. SJ ve SAS trafiğin artacağı açılımla birlikte önlemleri en üst düzeyde alacağını açıkladı.

SJ basın müdürü Tobbe Lundell, herkesin istediği biletleri alacağından emin değilim diyerek, yurtiçi açılımın trafiği ciddi şekilde artıracağını ve yığılmalar yaşanabileceğini söyleyerek, yüksek talep nedeniyle herkesin bilet bulabileceğini düşünmüyorum ifadeleri kullandı.

SAS hava trafiğini artıyor

Yurtiçi seferlerinin yarın yaygınlaşacağı, AB ülkelerine uçuşların 15 Haziran itibarıyla artacağı SAS Havayollarında daha fazla bir talep olması bekleniyor.

Mart'tan bu yana kapalı olan birçok yurtdışı seyahatinin ertelendiği, açılımla birlikte insanların yoğun ilgili göstereceği söylendi.

Hem SJ hem de SAS'ın enfeksiyonu önlemek için bazı adımlar attığı söylenirken, SAS'ta uçağa binmek için maske takmak zorunlu hale getirildi.

Alınan maske kararının ve el bagajlarının alınmaması Ağustos sonuna kadar geçerli olduğu söylenirken, uçakta yeme içme servisinin devam ettiği ve yolcuların check-in işlemlerini online yapması gerektiği konusunda bilgilendirme yapıldı.

SAS basın sözcüsü Freja Annamatz yaptığı açıklamada, mümkün oldukça tüm yolcuların tedbirler alarak uçağa alınacağını, ancak boş koltuk bırakma konusunda bir kısıtlama olmadığını söyleyerek, uçak içine kadar yolcuların uyması gereken kurallar konusunda sıkı denetimlerde bulunacaklarını ifade etti.

Trenlerde maske zorunluğu bulunmuyor.

SJ'de uygulamanın farklı olduğu belirtildi. SJ ile seyahat edecek olan yolcuların maske takma zorunluğu olmayacağı ancak yolcu isterse kendisi maske takabilir denildi.

Basın sözcüsü Tobbe Lundell, Halk Sağlığı Kurumu tavsiyelerine uyarak, hareket ettiklerini ve Halk Sağlığı Kurumu'nun maske önermediğini belirtti.

Çok yüksek talep olduğunun altını çizen Lundell, yüksek talep nedeniyle herkesin kısa sürede bilet bulabileceğini düşünmediğini söyledi.

Editör: İsveç Gündemi