Kasım 2018'de Göteborg'daki Biskopsgården'de 24 yaşındaki bir erkeği vurduğu için dokuz yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kurban kazayla öldürüldü. Suç sırasında 17 olan katil, bir çete tarafından göreblendirildiği belirtildi. Hedefinde başka bir çete lideri olan katil zanlısı yanlışlıkla başkasını vurmuştu.

Bir binanın dışındaki bir bankta oturan olaylarla hiç ilgisi olmayan bir kişinin yanlışlıkla vurulması ile ilgili süren davada Göteborg Bölge Mahkemesi cinayeti yakın mesafeden el ateş edilmek sonucunda kurbanın infaz edildiğini belirtti. Mahkeme ayrıca 18 yaşındaki çocuğun amacının cezaevi çevrelerinde statüsünü yükseltmek olduğuna dikkat çekti.

Cinayet suçlusu Göteborg Post'a verdiği röportajda, "Bu sokakta bir durum meselesi. Biliyorsunuz. Vicdanlı bir yaşamınız var. Tırmanıyor. Ben de yapabileceğimi göstermek istedim" dediği öğrenildi.

Karara göre, 18 yaşındaki katil zanlısı mağdurun ailesine 360 bin SEK tazminatı ödeyecek.

Cinayete yardım ettiği belirtilen 16 yaşındaki bir kişi yaş nedeniyle cezasının hafifletildiği, suçluların ciddi şekilde korunması ve cinayetin hazırlanmasına yardımcı olması nedeniyle sekiz ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tetiği çeken zanlının da cinayeti işlediği tarihte 17 yaşında olmasına rağmen, tasarlayaraka ve kasten adam öldürmekten dokuz yıl hapsine karar verildi.

Editör: İsveç Gündemi