Stockholm'deki birçok okul, yeni koronavirüsle ilgili endişeler nedeniyle kapalı. Alınan kararların etkili bir önlem olduğunu düşünmeyen Halk Sağlığı Kurumu'nun tavsiyelerine aykırı olmasına rağmen bu önlemin okul yönetimleri tarafından alınması toplumda olumlu karşılık buluyor.

Yaklaşık 1300 öğrencisi olan Danderyds lisesi, bir öğrencide yeni koronavirüs tespit edilmesi üzerine geçici olarak kapatma kararı aldı. Danderyds belediyesi web sitesinde yer verilen bilgiye göre,  hafta başında okulda bulunan öğrencide hastalık belirtileri olduğu tespit edildi.

Stockholm enfeksiyon hastalıkları birimi, okulu kapatmanın doğrudan tıbbi nedenleri olduğunu düşünmüyor, ancak önlemin, yönetimin operasyonları planlamasını ve uygulanabilecek enfeksiyon tespitine yardımcı olmasını sağlamak için gerekli olduğu düşünülüyor.

Djursholm ve Nacka

Djursholm'da Viktor Rydberg okulu ve Viktor Rydberg lisesi, öğrencilerin akrabalarının virüs tarafından enfekte olmasından sonra geçici olarak kapandı.

Stockholm dışındaki Nacka'da, Kunskapsskolan, Perşembe günü bir öğrencide yeni korona virüsünün pozitif olduğu ortaya çıktıktan sonra öğrencileri erkenden eve göndermeye karar verdi. Okul hafta başına kadar kapalı olacak. Prenses Estelle'in gittiği Stockholm'deki Campus Manilla okulunda, bir öğrencide virüs vakasına rastlanması nedeniyle kapatıldı.

İsveç'teki 100'den fazla teyit edilmiş vakanın 59'u Stockholm İlçesinde.

Ystad'daki özel bir okul öncesi de, kuzey İtalya'da tatilde olan bir çocuğun öksürüğü ve ateşi olması üzerine Perşembe günü kapanmıştı. Yaklaşık 50 çocuk evde kalarak hasta çocuğun test cevabını bekliyor.

Geçmişte, diğer bazı İsveç okulları enfekte bölgelerdeki çocukları evde kalmaları için kapatmış veya davet etmişti.

Okulların kapanması otoritenin tavsiyesine uygun değil

Halk Sağlığı Kurumu sağlıklı okul çocuklarının evde kalmasını veya yeni korona virüsü nedeniyle okulların kapanmasını önermiyor.

Editör: İsveç Gündemi