Günlük kamuoyu bilgilendirme basın toplantısına, Halk Sağlığı Kurumu Devlet Epidemiyoloğu Anders Tegnell, Ulusal Sosyal İşler Kurulunda Acil Durum Müdahale Müdür Yardımcısı Taha Alexandersson ve İsveç Sosyal Koruma ve Acil Durum Ajansı Stratejik Danışmanı Svante Werger katıldı.

İsveç'te şuana kadar ki toplam vaka sayısı 5 bin 466 olurken, hayatını kaybedenleri sayısı 282'ye yükseldi.

Salgının merkezi olan Stockholm'de tablo her geçen gün daha da ağırlaşırken, İsveç genelinde 90 belediyede yaşlı bakım evlerinde koronavirüs vakalarının da artmaya başlandığı gündemde en çok konuşulanlar arasında.

Yeni verilere göre başkentteki vaka sayısı 2 bin 439'a yükseldi. Başkentte hayatını kaybedenleri sayısı da 178 olarak güncellendi.

İsveç'te 5.466 kişiye yeni korona virüsü bulaştı ve covid-19 nedeniyle ölüm sayısı 282 kişiye yükseldi.

Basın toplantısının notları olduğu gibi aşağıda sunulmuştur:

Halk Sağlığı Kurumu'ndan devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell:

Tegnell, eğrinin biraz daha dikleşmeye başladığını söyledi.

Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell:

Dünyada 1 milyon vakaya hızla yaklaşıyoruz, neredeyse yarısı Avrupa'da. Bu enfeksiyonda yaklaşık 50 bin kişi öldü, hala ileride gördüğümüz çok ciddi bir sağlık tehdidi var.

İsveç'te şu anda 5 bin vakayı geçtik, neredeyse 5 bin 500 kişi, bu durum bir günde en yüksek yaşadığımız vaka sayısı. Ülke çapında 400'den fazla hsata yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor, çoğunluğu Stockholm'de. Grafikte görebileceğiniz gibi, günde 400-500 vaka arasında vakalarla yeni bir seviyedeyiz. Yeni vakalarla yeni bir seviye oluşturduk.

Halkın sorumluluğunu almasının ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyorum.

Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell:

Bugün Älvsjömässan fuarını (saha hastanesine) açtığınızda, kapasite olacaktır.

Yaşlı gruptan endişe duyuyoruz (yani 70 yaş üstü). Bu eğri tekrar yükselir. Çok talihsiz. Stockholm'den, maalesef yaşlılarda enfeksiyona yakalanıldığına dair olaylar duyuyoruz, çok talihsiz. Tüm kişisel acıların yanı sıra mortalite ve yoğun bakım üzerinde stresin büyük etkileri vardır.

Ölenlerin sayısı da artmaktadır. Oldukça beklenen yaşlı insanların hastalanacağı göz önüne alındığında, şu anda günde yaklaşık 25-30 yeni ölüm var. Raporlamada çok fazla birikmiş işler var.

Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell:

Sadece hastalanmakla kalmayıp aynı zamanda büyük ölçüde ölen 70 yaş üstü yaşlılar var. Yaşlıları korumak için, eğriyi düzleştirmemiz gerekiyor. Böylece yoğun bakımları, devam eden vaka sayısını artmasına karşın geliştirilmeye devam edebilir.

Eğri yukarı doğru biraz dikleşmeye başladı.

Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell:

Spor söz konusu olduğunda, gençlerin sporlarını yapabilmelerinin ve aktif olmalarının önemli olduğunu düşünüyoruz. Kesinlikle hala enfekte olabilirler. Ancak bu ipuçlarını takip etmeleri gerekiyor. Kupayı ertelemeyi planlayan İsveç Spor Federasyonu ile büyük ölçüde benzer bir diyalog yaşadık.

Hastaysanız evde kalın. Sosyal temaslardan mümkün olduğunca kaçının diyerek konuşmasını tamamladı.

Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu'nun kriz yönetimi yöneticisi Taha Alexandersson şimdi:

Stockholm bölgesi şu anda yoğun bakıma ihtiyaç duyan en fazla hastaya sahip bölge olmaya devam ediyor. Ekstra solunum maskeleri, yataklar, çeşitli koruyucu malzemeler katkıda bulunduk.

Temel sağlık bakımında halihazırda yayınlanmış eğitimlere ve doğru perosnal için uygun koruyucu ekipmanlara ek olarak, yakında yaşlı bakımı ve LSS konutlarında kişiye özel bir eğitim yapılacaktır.

Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu'nun kriz yönetimi müdürü Taha Alexandersson:

Genişleme ihtiyacı bazı bölgelerde kritik hale gelmesine rağmen, tüm bölgelerde yoğun bakım sağlamak için hala ek kapasite bulunmaktadır;

Ülkenin mevcut yoğun bakım ünitelerinin üçte birinden fazlası şu anda boş. Daha sonra, bu hesaplamanın saha hastaneleri, fuarlar gibi daha geniş alanlarda bakım yapılabilecek sigorta kaynaklarını içermediğini eklemek isterim, Stockholm Fuarı bu hesaplamaya dahil değildir. Kapasiteyi ve kullanılabilirliği muazzam şekilde artıracaktır.

Doluluk oranı tartışılıyor, bu rakamlar kalite güvencesinde olmalıdır. Kalite güvence verileriyle geri dönmeliyiz. Umarım bunu yarın yapabiliriz.

İsveç Sosyal Koruma ve Hazırlık Ajansı Stratejik Danışmanı Svante Werger:

Tüm topluluğun durumla ve kötüleşen bir durumla başa çıkması ve zamanla dayanıklı olması için çok çalışıyoruz.

Düzenli operasyonlarımızı etkinliğe uyarlıyoruz. Desteğimizi sürekli ve sosyal açıdan önemli operasyonlara uyarladık.

Bilgi ve siber güvenlik alanı için özelleştirilmiş destek geliştiriyoruz. Belediye kurtarma servisine tavsiye ve destek veriyoruz.

İsveç'teki herhangi bir bilgi etkisini de izliyoruz.

İsveç Sosyal Koruma ve Hazırlık Ajansı Stratejik Danışmanı Svante Werger:

Bu etkinliğe bağlı olarak büyük ortak toplantılar düzenliyoruz.

Yaşlılara ve diğerlerine yardım etmek söz konusu olduğunda, gönüllü hareket ve sivil toplumdan, özellikle belediyelerden destek almak için yarattığımız genel yapıyı takip ediyoruz.

Biz covid-19 ile ilgili tüm hükümet bilgilerine birleşik giriş olarak krisinformation.se sorumludur.

İsveç Sosyal Koruma ve Hazırlık Ajansı Stratejik Danışmanı Svante Werger:

Ayrıca ondan biraz fazla olan kaynaklarla (muhbirler, iletişimciler vb.) Somut çabalar yürütüyoruz.

Güvenli bir şekilde kilitlemek için hastane dışında kullanılabilecek çadırlar da sağladık.

Bu işbirliği, ileriye dönük ve bütünsel bir yaklaşım gerektirir, hepimiz bireyler de dahil olmak üzere herkesin yardım etmesi gerekir.

Editör: İsveç Gündemi