İsveç'in 3 şehrinde bugün 4 yeni koronavirüs vakası çıktı.

İsveç basınında da yer alan habere göre, bugün Stockholm'de iki, Uppsala'da bir ve Jönköping'de bir olmak üzere dört kişide virüse rastlandığı doğrulandı.

Dört kişide daha virüs bulunmasıyla birlikte İsveç'te virüs vaka sayısı toplamda 11 oldu.

Bugün Stockholm'de test edilen kişilerle ilgili iki kişide sonuçlar pozitif çıktı. Virüs vakasının birkaç gün önce İran'dan gelen kadından bulaştığı üzerinde duruluyor.

Stockholm'deki Enfeksiyon Koruma bulaşıcı hastalık doktoru Per Follin, "Rutinlerimize göre çalışıyoruz. Hastalarla ilgileniliyor ve biz hastaların temasta olabileceği kişilere ulaşmak için enfeksiyon takibi yaparız diyerek, şu ana kadar teyit ettiğimiz vakalar yurtdışında enfekte olmuş veya İsveç dışında enfekte olmuş biriyle temas halinde olan vakalar olduğunu vurgulamak önemlidir yorumunda bulundu.

Stockholm'deki vakaların Karolinska Üniversite Hastanesi'ndeki enfeksiyon kliniğinde devam ettiği söylendi.

Uppsala'da bugün yeni bir vakanın tespit edilmesi üzerine Uppsala'nın da ikinci vaka yaşadığı belirtildi.

Jönköping'de başka bir korona vakası keşfedildi. Virüs vakasının çıktığı kişinin Kuzey İtalya'a seyahat eden 50'li yaşlarında bir erkek olduğu söylendi.

Şahsın 24 Şubat'ta İtalya'dan İsveç'e döndüğü belirtildi. Geldiği günün ertesi günü hastalanan kişi 26 şubatta test edildi. Bugün öğleden sonra gelen test sonuçlarının pozitif çıktığı söylendi.

Malin Bengnér, Şahsın temas kurduğu herkesi listediklerini ifade ederek, virüsün bulunduğu kişinin tedavisine devam edildiğini söyledi.

Bugün meydana gelen vakalarla birlikte İsveç'te virüs bulaşan kişi sayısı 11 oldu.

Editör: İsveç Gündemi