Koronavirüs salgınıyla ilgili yapılan günlük basın bilgilendirme toplantısında güncel bilgileri aktarak devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell, küresel boyutta tablonun değişmediğini, vakaların aynı düzeyde yükseldiğini belirterek, Avrupa'da son zamanlarda vakaların artmaya başladığını ifade etti.

İsveç'te vaka sayısının son zamanlarda düştüğünü ve bu eğilimin devam ettiğini belirten Tegnell, son zamanlarda tespit edilen vakaların büyük bölümünü 20-29 ve 30-39 yaş arasındaki genç insanlarda olduğunu belirtti.

İsveç'te son bir günde 397 yeni vakanın tespit edildiğini açıklayan Tegnell, son bir günde iki kişinin rapor edildiğini aktardı.

Solunum cihazına bağlı entübe hasta sayısında azalma devam ediyor diyen Tegnell, hastanelerde toplamda 2 bin 538 hastanın tedavisine devam edildiğini belirtti.

Koronavirüs salgını nedeniyle şuana kadar covid-19 bağlantılı can kaybının 5 bin 776 olduğunu aktaran epidemiyolog, solunum cihazına bağlı durumu kritik 30 hastanın bulunduğunu söyledi.

İsveç'te yapılan yeni bir araştırmaya göre, gençler toplu taşıma araçlarında ve kalabalık mekanlarda maske takılmasına sıcak bakarken, yaşlıların bu konuya mesafeli yaklaştığı yapılan anket sonuçlarında rapor edildi.

İsveç'te şuana kadar maske ile ilgili her hangi bir adım atılmazken, özellikle Tegnell bu konuda maskenin faydadan çok riskleri olduğuna dikkat çekiyor.

Editör: İsveç Gündemi