İsveç'te Türk gençlerinden oluşan  ''Vatan Sever Gençler ''Derneği, Stockholm'ün Solna bölgesinde bulunan Suriyeli sığınmacılara giyecek ve gıda yardımında bulundu.


Vatan Sever Gençler Derneği Başkanı Orhan Atçeken AA'ya yaptığı açıklamada, savaş ve Esed zulmünden kaçarak, İsveç'e sığınan Suriyeli kardeşlerimizi İsveç'te bulunan Türk toplumu olarak yanlarında olduğumuz göstermek için böyle bir yardım kampanyası başlattık''dedi.

İsveç'te kışın çetin geçtiğini ifade eden Atçeken, özellikle Suriyeli sığınmacılara kışlık giyecek yardımı yaptıklarını belirtti. 

Vatan Sever Gençler Derneği Başkan Yardımcısı Halil Kiriş, derneğin kadınlar kolu ve gençlik koluyla birlikte yönetim kurulu üyelerinin duyarlı davranarak yardım kampanyasına destek verdiğine dikkat çekti. Kiriş,  derneğin yardımlarını artırarak devam ettireceğini söyledi.


İbni Rüşt Düşünce Kurumu Temsilcisi Mustafa Tümtürk ve İsveç Müslümanlar Derneği Temsilcisi Abdullah Sara, sığınmacılar adına yardımları kabul ederek Vatan Sever Gençler Derneği'ne teşekkür ettiler. 

Orahan Karan/Atila Altuntaş
Editör: İsveç Gündemi