Halk Sağlığı Kurumu'nun verilerine göre İsveç geneli vaka sayısı 3 bin 46'ya yükseldi ve virüsle bağlantılı 92 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Bugüne kadar İsveç'te koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenler arasında iki Türkiye kökenli kişide bulunuyor.

Günlük basın toplantısı kapsamında koronavirüsle mücadele kapsamında risk gruplarını tehlikeden uzak tutmak ve yaşlılara odaklanmanın önemine dikkat çekilirken, alınan bir dizi önlemler açıklandı.

Başbakan Stefan Lövfen, 29 mart pazar gününden itibaren 50 kişinin bir araya gelmesi yasaklandığını açıkladı.

Koronovirüsü ile mücadele çerçevesinde İsveç'te yeni yasak kararları alınmaya başladı. Daha önceden 500 kişinin bir araya gelmesi yasaklanırken, şimdi bu rakam 50'ye indirildi.

Hükümetin duyurduğu yasak çerçevesinde, düğün, cenaze, ibadet alanları, konser ve spor müsabakaları başta olmak üzere 50 kişiden fazla insan biraraya gelemeyecek.

Yasak  29 mart pazar günü başlıyor. Yasağa uymayanlara para ve hapis cezası öngörülüyor.

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, koronovirüsünü kontrol altına almak için adım adım yenin kararlar aldıklarını herkesin buna göre plan ve programını yapması gerektiğini kaydetti.

50 kişiden fazla kişinin bir araya gelmesinin yasaklanmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Johan Carlson, kararın iyi bir etki yaratacağını söyledi.

Alınan kararın uygulamasının takibini polisin yapacağı söylendi. İsveç polis müdürü Anders Thornbeg, polis makamının alınan kararların en etkili şekilde uygulanması için üzerine düşen yükümlülüğü en iyi şekilde yapacağını belirtti.

Bugün düzenlenen toplantının tamamen getirilen kısıtlama üzerine şekillendiği gözlendi.

Getirilen kısıtlamanın okullarda da geçerli olmasıyla birlikte 50'den fazla öğrencinin bulunduğu anaokullarında ne tür bir düzenleme yapılacağına dair bir bilgi verilmedi.

Saat 14:00 itibarıyla Halk Sağlığı Kurumu verilerine göre İsveç'teki vaka sayısı 3 bin 46, hayatını kaybeden kişi sayısı 92 ve yoğun bakımda tedavi gören kişi sayısı 214 olarak görülüyor.

Editör: İsveç Gündemi