Havaların soğumasıyla birlikte ciddi şekilde tırmanan enfeksiyon nedeniyle yeni tedbirleri devreye sokan İsveç hükümeti, genel bir yaptırım uygulamaması ve karantina uygulamamasına gitmemesi nedeniyle virüsü durduramıyor.

Son bir günde covid-19 testi yapan kişilerden 6 bin 269'u pozitif test edildi ve ülke genelinde 24 saat içinde 60 kişinin daha hayatını kaybettiği açıklandı.

Hafta başından bu yana artan vaka sayısı ve can kayıpları Haziran sonundan bu yana en ağır vaka ve kayıp haftası olduğu görülüyor.

Yapılan yeni tespitlerle birlikte ülke genelindeki vaka sayısı 278 bin 912'ye ulaştı. Güncellenen yeri verilere göre, ülkede covid-19 kaynaklı can kaybı da 7 bini aşarak 7.067 oldu.

Sağlık hizmetleri üzerinde baskının arttığı gözleniyor. Ülke genelinde covid-19 kaynaklı olarak 3 bin 384 hastanın yoğun bakım tedavisi gördüğü ve bunlardan 245'inin entübe olduğu açıklandı.

Halk Sağlığı Kurumu yetkilileri açıklanan ölüm vakalarının net rakamlar olmadığı, arkada biriken işler olduğunu her toplantıda dile getirirken, bununda İsveç'te can kayıplarının daha yüksek olabileceğini akıllara getiriyor.

Editör: İsveç Gündemi