Başkent Stockholm olmak üzere, bir çok bölgeden yeni vakalar bildirilirken, son iki gündür vaka sayılarının doğrulanmasında gecikmeler yaşanıyor.

Halk Sağlığı Kurumu'nun artık rakamlara takılmayacağız, virüsle mücadelemizi riskli yaş gruplarına yönelik yapacağız demesinden sonra, vaka sayıları anlık verilmiyor.

Saat 14:00 itibarıyla İsveç genelinde toplam vaka sayısının 992 olduğu bildirildi.

Şuana kadar koronavirüse bağlı olarak İsveç'te iki kişi hayatını kaybederken, ölen kişilerin 70 - 85 yaşlarında iki yaşlı ve başka hastalıkları da bulunan kişiler olduğunun altı çizildi.

İsveç'te merak edilen konuların başında okulların kapanıp kapanmayacağı geliyor.

Dünden bu yana sosyal medyada okulların kapanacağına yönelik dolaşan bazı bilgiler bulunuyor. Ancak resmi olarak olarak İsveç'te okulların kapanacağına dair her hangi bir bilgi bulunmuyor.

Sağlık çalışanlarının ekipman sorunun temini için yoğun çalışmalar olduğu belirtiliyor.

Hava sahalarının kapanması ve ülkelerin sert önlemler alması nedeniyle tatilde olan 22 binden fazla İsveçlinin eve dönmek için yol aradığı bildirildi. Bugün sabah erken saatlerde yurtdışındaki İsveçlilerin dünden bu yana ülkeye dönüşlerde sorun yaşadıkları belirtildi.

Bazı uzmanlar yurtdışından gelen insanların karantinaya alınmadan bırakılması halinde ülkede koronavirüsün tam bir kabus olacağını savundu.

Önlemler noktasında tüm gücümüzü kullanmalıyız ve kararlar almaktan çekinmemeliyiz diyen uzmanlar hükümeti ve halk sağlığı kurumunu eleştirmeye devam ediyor.

İsveç'te tam bir panik havasının hakim olduğu gözlenirken, önümüzdeki günlerde nasıl kararlar alınması gerektiği ile ilgili birçok görüşenin sürdüğü söylendi.

Editör: İsveç Gündemi