Havaların soğumasıyla birlikte pandeminin yeniden etkisi altına giren İsveç'te Halk Sağlığı Kurumu 17 bin 395 yeni vaka tespiti bildirildi.

Can kayıplarındaki artış devam ediyor.

Yeni verilere göre, Cuma gününden bu yana ülke genelinde 234 bin yeni can kaybı bildirilirken, toplam can kaybı 9 bin 667'ye ulaştı.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu, devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell genel bir değerlendirme yaparak, basına bilgi aktardı.

Tegnell, küresel tablonun çok değiştmediğini ancak İsveç'te ikinci dalganın geç başlamasıyla birlikte vaka sayısında artışın devam ettiği yönünde yorumda bulundu.

Tegnell, görünüşe göre, haftasonu İsveç'te daha az vaka geçirdik ifadeleri kullanırken, aynı zamanda daha az insanın test edildiğini de sözlerine ekledi.

Hafta içinde önemli yükselişlerin olabileceğine işaret eden Tegnell, salgınla ilgili genel durumun hala ağır olduğunu ifade etti.

Tegnell, "Yoğun bakımda, maalesef hafta sonları verileri yüksek ve vites büyütmenin zor olduğu gerçeğine geri dönüyoruz. Hafta sonları belirli bir veri gecikmesine sahibiz" dedi.

Tegnell, en önemli veri gecikmesinin can kayıplarında olduğunun altını çizerek, önümüzdeki günlerde ölümlerle ilgili daha net veriler elde edebiliriz dedi.

Aşıların ciddiyetle başladığını belirten Tegnell, bölgelere göre farklılıklar olduğunu ancak şuana kadar 80 bin doz aşının yapıldığını açıkladı.

Tegnell, salgınla mücadele etmenin en temel dayanağı tavsiyelere uymak olduğunun altını çizerek, herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini savundu.

Editör: İsveç Gündemi