Halk Sağlığı Kurumu'nun son raporuna göre, İsveç'teki ölüm sayısı 146'ya yükseldi.

Son 24 saat 36 kişi hayatını kaybetti.

Vaka sayısındaki keskin artış, hayatını kaybedenlerin artması ve gündeme dair bilgilendirme notları şöyle:

Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell:

Küresel durum da aynı şekilde gelişmeye devam ediyor. Dünya genelinde 700 bin'den fazla kişi hastalığa yakalandı, bunların yarısı Avrupa'da ve Amerika Birleşik Devletleri'nde hızla yayılan bir salgın var.

İsveç'te, 36 kişinin daha hayatını kaybederek toplam can kaybının 146'ya yükseldiğini toplam vakanın 4 bin 28 olduğunu belirtti.

Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell:

Eğrinin düz göründüğüne dair yorumlar aldık. Bu, yoğun bakım IVA üzerindeki baskının düşük olduğu anlamına gelmez. Aksine, birçok yeni hasta var ifadeleri kullandı.

"Stockholm bölgesi harika bir iş çıkarıyor" diyen Anders Tegnell: "Ölümlere ait eğri göründüğü kadar dramatik değildir, ancak şimdi eklenmiş ölümler 4-5 güne yayılmış ölümlerdir" yorumunda bulundu.

Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell:

Yoğun bakım (IVA)'da tedavi görenler arasında, hastaneye yatırılan kadınlardan daha çok erkek var, ancak neden böyle göründüğü konusunda net bir açıklaması yok.

Sağlık sektöründe çalışanlar için koruyucu donanımın durumu hakkında sürekli tartışmalar devam etmektedir. Bilgilerin durumuna göre önerilerin güncellenmesi önemlidir. Bir üs olarak hizmet eden yeni bir öneri geliştirdik, bölgeler bunu seviyelerine göre indiriyor. Herhangi bir şekilde seviyeyi düşürmek söz konusu değil, hala sağlık çalışanları için olması gereken yüksek bir güvenlik seviyesi var. Bu bireylerin ciddi şekilde hasta olma riski çok olmasa bile, olabildiğince güvenli olmaları önemlidir.

Bu öneriler gün boyunca Halk Sağlığı Kurumu'nun web sitesinde yayınlanacaktır. Geneldir ve kullanılabilirliğe göre uyarlanmalıdırlar.

Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell:

Görünüşe göre düz bir eğri elde etmek üzereyiz, bu şekilde tutmak için çok çalışıyoruz. Elimizdeki en önemli stratejiler, enfeksiyonun yayılma oranını azaltmak ve hastaysanız evde kalmanızdır.

İkinci bir husus ise yaşlı ve risk altındaki grupları korumaktır ifadeleri kullanarak konuşmasını tamamladı.

Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu Acil Durum Yönetimi Müdürü Taha Alexandersson:

Acil tıbbi durumlara göre artık tüm bölgeler uzun süredir konuştuğumuz işlerde, personel veya takviye modunda çalışıyor. Çoğunluk güçlendirme pozisyonundadır, yani 21 bölgenin hepsi bakım ihtiyacını ele almak için uzun bir süredir büyük düzenlemeler yapmaktadır.

Güçlendirme pozisyonu aynı zamanda yaklaşmakta olan büyük ve bir bakım ihtiyaçlarını da güçlendirmektir. Enfeksiyonun yayılması Stockholm'de ulaşılan ölçüde tüm bölgelere ulaşmamış olsa da, insanlar Halk Sağlığı Kurumu'nun bakımı değiştirmek için modellemesi temelinde çalışıyorlar.

Bölgeler acil olmayan cerrahi aktiviteleri azalttı. Covid-19 departmanları inşa ettiler, yeniden eğitildiler ve personeli değiştirdiler.

Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu Acil Durum Yönetimi Müdürü Taha Alexandersson:

Ulusal Sağlık Kurulu ventilatörler gibi teknik ekipmanı korumaya devam etmektedir. Teslimatlar geliyor, ancak doğrudan bölgelere gidiyor. Son 24 saat içinde karşılayabileceğimiz ihtiyaç en fazla 48'dir.

Şu anda büyük acil durum stokları inşa etmiyoruz, yerine getirmemiz gereken acil ihtiyaçlara öncelik veriyoruz.

Size temel hijyen uygulamalarının en önemlisi olduğunu vurgulamak ve hatırlatmak istiyorum. Koruyucu ekipman uygun şekilde kullanılmalıdır.

45.000'den fazla insan Karolinska Institutet'in Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu'nun davetiyesinde ürettiği eğitim kurslarına katılmıştır.

Bugün itibariyle, İsveç Yoğun Bakım Kayıtlı günlük olarak, bölgelerin dışına genişletilen bakım yerlerini kaydetmeye başlıyor. IVA koordinasyonunu koordine etmemiz çok değerli olacaktır. Giderek daha fazla insan yoğun bakım tedavisi görse de, kapasite kalıyor. Bunu güçlendirmeye devam etmeliyiz ve yine IVA kapasitesi tüm bölgelerde kalıyor.

Svante Werger, MSB'nin stratejik danışmanı:

Geçen hafta bir dizi alanı vurguladık: sağlık gibi sosyal açıdan önemli faaliyetleri ve okulların kapanması gerekiyorsa diğer alanları nasıl koruyabiliriz hususları üzerinde durduk. Sosyal açıdan önemli faaliyetlerde ihtiyaç duyulan vasilerin çocuklarına bakması gerekir.

İkincisi, büyük bir personel kaybı veya pandemi nedeniyle ortaya çıkabilecek diğer durumlarda bile operasyonların devam etmesini planlamak önemlidir.

Üçüncü konu, enfekte olma riskini azaltmak için yardıma ihtiyaç duyan yaşlılar ve diğer risk gruplarıdır.

Dördüncü konu, söylentilere ve yanlış bilgilere karşı kaynak eleştirisi ile ilgili.

MSB stratejik danışmanı Svante Werger:

Sosyal medyada İsveç nüfusunun en az yarısına ulaştık. Bu haftadan itibaren çalışmalar daha da genişleyecek. Birkaç farklı şekilde çalışıyoruz. Odak noktası şimdi kısmen geniş ve kapsamlı bir medya planında yatmaktadır. Ama aynı zamanda çok sayıda kuruluşla işbirliği ve daha hedefli bilgi kanalları. Herkese ve dar olarak, ulaşılması özellikle zor olan veya etkilenmesi özellikle zor olan grupları hedeflemek için bilgilerle kapsamlı bir şekilde iletişim kurmamız gerekir.

Krisinformation.se web sitesi bunun önemli bir parçasıdır. Halk için bilgi toplanıyor.

Geçen haftadan bu yana dördüncü bölüm olan dijital öz değerlendirme aracıyla çalışıyoruz. Kalkınma çalışmaları şu anda yoğun bir şekilde devam ediyor, araç sadece Halk Sağlığı Kurumu'nun ülkedeki enfeksiyonu izlemesine yardımcı olmakla kalmamalı, aynı zamanda insanların kendilerine katkıda bulundukları bilgileri de sağlamalıdır. Umarım bu hafta ilerideki çalışmalardan da bahsederim.

Soru 1: "Avrupa'da 20 kadar insanın öldüğü yaşlı evlerinde vakalar gördük. Birkaç hafta önce, şimdi İsveç'te bazı yaşlı evleri vakalarının da olduğu ve yaşlıları öldüğünü görüyoruz. FHM, İsveç'in benzer senaryoları önleyebileceğini nasıl değerlendiriyor? İsveç'i Fransa ve İspanya'dan ayırmak? " İkinci soru, üst düzey konutta olsa da benzer.

Cevap Anders Tegnell: Enfeksiyonun yaşlı bakıme evlerine ve diğer yerlere girmesini önlemek için bir takım önerilerimiz var. Tamamen önlemek mümkün değildir. Bu durumdan tamamen kaçınmak imkansızdır. Yaşlı grup için bir bilgi paketi hazırladık. Üst düzey konut söz konusu olduğunda, orada bir birey olarak yaşıyorsunuz, bilgilendirme kampanyasında yaşlılara aksi tavsiye edilir. Diğerleri arasında nasıl sınırlanacağı konusunda tavsiyelerin bulunduğu konutları önemseyenleri söylüyor.

Soru 2: Kitlesel testler için yapılan siyasi talepler var bu konuda görüşünüz nedir?

Cevap Anders Tegnell: Bölgelerde daha fazla nasıl test yapılabileceğini planlıyoruz. İsveç'te test sayısını giderek artırdık. Kesinlikle daha fazla test etme potansiyeli var. Sonra sırayla yapılmalıdır. Sağlık hizmetlerine girenleri test etmememiz önemlidir. Yaşlılarla ve yaşlılarla çalışan personelin de test edilmesi gerekir. Orada daha fazlasını test etmek zorundayız. Toplumdaki başkalarını, sosyal açıdan önemli aktörlerin türü üzerinde test etme fırsatı vardır. Bu faaliyet önemli bölümlerin ötesine geçmemelidir. Sadece bir laboratuar makinesine sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda bir zincir gerekiyor.

Bu konuda kesinlikle çalışmaya devam edeceğiz.

Editör: İsveç Gündemi