Halk Sağlığı Kurumunun açıkladığı yeni verilere göre, son bir günde 8 bin 305 yeni vaka tespit edilirken, ülke genelindeki toplam vaka sayısı 813 bin 191 oldu.

Ölüm oranlarının düşmesine rağmen son bir günde 33 kişinin daha yaşamını yitirdiği ülkede, toplam can kaybı 13 bin 498'e ulaştı.

İsveç yoğun bakım sicili verilerine göre, hastanelerde durumu ağır olan hasta sayısı 322 olarak açıklanırken, bu rakamında son haftalarda yeniden artmaya başladığı gözleniyor.

Aşılama çalışmalarınında mevcut kaynaklara göre etkin bir şekilde devam edilirken, bu hafta ortalama 250 bin doz aşının yapılacağı ve gelecek hafta itibarıyla bu doz sayısının haftalık 500 bin olması bekleniyor.

Haziran ayının ortasına kadar 18 yaş üstü tüm vatandaşlara aşı yapmayı hedefleyen İsveç, aşı tedariğindeki sorunlar nedeniyle bu hedefini 15 Ağustos'a kadar şeklinde revize etti.

Aşılamanın ölüm oranlarının düşmesinde önemli bir faktör olduğunun altı çizilirken, sağlık otoritesi ve siyasi otorite salgının aşılama ile kontrol altına alınabileceğine inanıyor.

Son günlerde bazı bölgelerde yeniden bir artış gözlendiği aktarıldı.

Günlük basın bilgilendirme toplantısında değerlendirmeler bulunan Halk Sağlığı Kurumu birim başkanı Sara Byfors, vaka sayısının küresel olarak düşüş eğitiliminde olduğunu aktarırken, düşüşe rağmen hala riskli seviyede yorumu yaptı.

İsveç'te özellikle son günlerde en büyük üç bölgede yükselme devam ediyor deid.

Stockholm: Birkaç haftadır yükseliş eğilimi gösterdi, yükselmeye devam edecek gibi görünüyor.

Son 14 günde 100.000'de 756 vaka.

Västra Götaland: Biraz daha düzensiz görüntü var, ancak eğilim yukarı doğru.

Bölgede 14 günde 100.000'de 800 vaka.

Skåne: Biraz daha düşük görünüyor ancak yine de yüksek.

Son 14 günde 100.000'de 484 vaka.

Genel olarak 21 bölgeden 17'sinde enfeksiyonla ilgili yeni uyarıların bulunduğu açıklanırken, salgını kontrol altına tutmanın belli kurallara bağlı olduğu ve herkesin koyulan kısıtlama ve tavsiye kararlarına uyması gerektiği vurgulandı.

Editör: İsveç Gündemi