Halk Sağlığı Kurumu İnternet sitesinde yapılan güncellemeye göre, son bir günde 634 yeni vaka tespit edildi. Bu rakamlarla birlikte ülkedeki toplam vaka sayısı 90 bin 923 olurken, son bir günde iki kişinin daha hayatını kaybettiği rapor edildi. Ülke genelindeki can kaybı 5 bin 880 olurken, hala hastanelerde tedavisine devam eden, 2 bin 599 hasta olduğu belirtildi.

Hastanede tedavi gören hastalardan 18'i ağır olmak üzere, tüm hastaların tedavilerine devam edildiği vurgulandı.

Son haftalarda salgının yeniden artışa geçtiği Stockholm bölgesinde yeni vakaların ivme kazandığı gözlenirken, vatandaşların kalabalıklardan uzak durulması gerektiği ve sosyal mesafe ile hijyenin önemine vurgu yapıldı.

İskandinav ülkelerinde havaların soğuması ile birlikte yeni vakalarda genel olarak artış gözleniyor.

Danimarka'da son bir günde 678 yeni vaka tespit edilirken, pandeminin başlangıcından bu yana en yüksek rakam olarak kayıtlara geçmiş oldu.

Norveç ve Finlandiya'da da durum farksız. Tüm İskandinav ülkelerinde enfeksiyonun yeniden artmaya başladığı gözlenirken, İsveç'te komşu ülkelere oranla daha sakin bir artış olduğu görülüyor.

Kış mevsimi belirleyici olacak

Avrupa genelinde ikinci dalganın başlangıcı olarak vaka sayılarında ciddi artış gözleniyor.

Özellikle İskandinav ülkeleri giib Kuzey Avrupa bölgesinde salgının yeniden güç kazanması bekleniyor. İsveç izlediği yolu benimsemeye devam ediyor. Komşu ülkelerde daha sıkı kısıtlamalar varken, İsveç bu konuda pandemi başlangıcından bu yana izlediği yolu devam edeceğe benziyor.

Ancak dünkü basın toplantısında Başbakan Stefan Löfven, "gerek duyulursa kısıtlama getirmekte bir saniye bile tereddüt etmeyiz" derken, İsveç için böyle bir uygulamaya henüz gerek olmadığını söyledi.

Editör: İsveç Gündemi