Ülke genelinde tespit edilen toplam vaka sayısının 70 bin 639 olduğu söylenirken, son bir günde 41 kişinin daha öldüğü rapora yansıdı.

Açıklanan yeni verilere göre ülkedeki son durum şöyle: Tespit edilen vaka sayısı 70 bin 639, Covid-19 nedeniyle kesinleşmiş ölüm sayısı 5 bin 441, yoğun bakımda tedavisi devam eden hasta sayısı 2 bin 444.

Günlük bilgilendirme toplantısına: Halk Sağlığı Kurumu, Devlet Epidemiyolog Yardımcısı Anders Wallensten, Halk Sağlığı Kurumu, Baş Danışmanı Bitte Bråstad, Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu, Kriz yönetim müdürü Johanna Sandwall, İsveç Sosyal Koruma ve Acil Durum Ajansı, İletişim Direktörü Morgan Olofsson, ve Söderhamn Belediyesi, Tıbbi sorumlu Marianne Undvall katıldı.

Dünya genelindeki salgının genel durumu ve Avrupa ile ilgili durum değerlendirmesi yapılarak, İsveç'teki son durumu açıklayan yetkililer, krizin hala devam ettiğini ve dünya genelinde 10 milyondan fazla vakanın olduğunu söyledi.

İsveç'te biriken işlerin olduğuna da vurgu yapılarak, sunumla genel durum paylaşıldı.

Vaka sayılarıyla ilgili yükselişin devam ettiği İsveç'te toplam vakanın 70 bin üzerinde olduğu söylenirken, salgınla mücadele konusunda herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesine vurgu yapıldı.

Kalabalık ortamlardan uzak durulması gerektiği, restoran, cafe ve eğlence merkezlerinde en az 1-2 metre mesafe olmasına özen gösterilmesinin önemli olduğuna dikkat çekildi.

Yaz döneminin gelmesiyle birlikte insanların daha fazla hareket etmeye başladığı ve bununda vaka sayısını artırma konusunda endişe yaratmaması açısından dikkatli olmak gerektiği söylendi.

Ülkedeki genel durumun hala ortalama düzeyde olduğu gözlenirken, yeni vakaların büyük çoğunluğunun gençlerden oluştuğu söylendi.

Editör: İsveç Gündemi