En son cuma günü açıklanan vaka sayılarından sonra Halk Sağlığı Kurumu bugün yeni rakamları açıkladı.

Halk Sağlığı Kurumu verilerine göre, İsveç'te 18 bin 820 yeni vaka tespit edilirken, ülke genelindeki toplam vaka sayısı 297 bin 732 oldu.

Bugün açıklanan can kayıpları 133. Yeni rakamlarla birlikte ülke genelindeki can kaybı 7 bin 200'e ulaştı.

KTH tarafından yapılan analizler sonucunda özellikle başkent Stockholm bölgesinde atık sularda çıkan virüs oranının çok yüksek olduğu bildirildi.

Son haftalarda yeni kısıtlama kararları ile birlikte ayrıca liseler dün itibarıyla kapatıldı.

Ülkedeki salgının merkezi haline gelen başkent Stockholm'de vaka sayısı 87 bin 61 olurken, Västra Götaland bölgesinde vaka sayıları 48 bin 234'e ulaştı.

Bu iki bölgeden sonra özellikle artışın göze çarptığı Skåne bölgesinde vaka sayısı 36 bin 469, Uppsala da ise 12 bin 959 vakaya ulaşıldı.

Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell'in geçtiğimiz günlerde vaka ve can kayıplarındaki artışa neden olarak göçmenleri göstermesi büyük tepkilere neden oldu.

Tegnell, sözlerinin talihsiz ve yanlış anlaşıldığını belirtirken, salgın başlangıcında da en çok can kaybının yaşlı bakımevleri ve göçmen grupları arasında olduğu açıklanmıştı.

Virüsün etkili olduğu bu günlerde, göçmenlerin yeniden hedef haline gelmesine zemin hazırlanıyor görüşleri de her geçen gün yeniden konuşulmaya başlandı.

Editör: İsveç Gündemi