İsveç'in başkenti Stockholm, Malmö ve diğer bölgelerinde yaşanan olaylarda onlarca kişi vurulurken çete elemanlarının birbirini öldürmesi gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

28 Yaşındaki çete lideri, Bromma'da aracında vahşi bir şekilde öldülmüştü. Cinayeti Östberganätverket olarak bilinen bir çetenin başında bulunan 31 yaşındaki liderin emri ile işlendiğinden şüphe ediliyor.

Geçen yıl 20 Kasım'da yaşanan cinayet olayıyla bağlantılı olarak birçok olayın yaşandığı da biliniyor. İki çete arasında ilk çatışmasının 2013 yılında yaşandığını ve o tarihten bu yana çetelerin birbirine üstünlük kurması için birçok karşılıklı olay gerçekleştirdiği polis tarafından dile getiriliyor.

Bu güne kadar iki çete ile bağlantılı onlarca cinayetin olduğu ve kendi aralarındaki çatışmalarda 5 cinayet ve onlarca cinayet girişimi olayı yaşandığı belirtildi. Östberganätverket çetesinin dosyası bayağı kabarık olarak görülsede yapılan suçlamaları red ettikleri ve işledikleri cinayetlere dair somut delil bırakmadıkları için hukuk tarafından yeterli ceza ile muhatap kalmıyorlar.

Bromma'daki çete lideri cinayeti ile ilgili yargılanan Östberganätverket'in 24 yaşındaki bir çete üyesine cinayetten dolayı 18 yıl ve çete üyeliği ile diğer suç girişimleri nedeniyle de aldıkları cezalarla birlikte toplamda 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İsveç'te birçok olaydan suçluların yeterince ceza almaması ve hukuki zeminin caydırıcılık noktasında olmadığı için çetelerin rahat hareket ettiği belirtiliyor.

Editör: İsveç Gündemi