Anders Tegnell, koronavirüsün küresel durumu dünyada genelinde 200 bin vaka ve 10 bin ölüm olduğunu belirterek konuşmaya başladı.

Çin'in en çok etkilenen ülke olduğunu ve ülkenin yakın zamanda birçok alanda ihracatçı durumundan çıkıp, ithalatçı durumuna düşeceğini belirterek ekonomik etkiler üzerindeki duruma dikkat çekti.

Bunun yanı sıra eğitim ve salgının ivmesiyle ilgili: Japonya'da okullar yeniden açılmaya başlıyor. Ancak, Amerika Birleşik Devletleri oldukça geniş bir salgının eşiğinde gibi görünüyor. Avrupa'da eğriler yukarı doğru gidiyor. İtalya'daki durumun sakinleştiğine dair küçük işaretler var, ancak hiçbir şey kesin değil yorumunda bulundu.

Tegnell, İsveç'te, vakalar 1.423'e yükseldiğini belirtti.

Yeni test sistemiyle de yükseliş eğilimimiz var. Şimdiye kadar 10 ölüm var ama bu her an değişebilir. Bu hafta boyunca toplam IVA'da 35 kişi yoğun bakımda tedavi görüyor.

İsveç salgınında bariz değişiklik insanların enfeksiyon ile eve gelmiş olması ve şimdi birçok yerli vaka var. Ancak dünyada sosyal bir yayılımımız olduğu açıktır.

Büyükşehirlerde hızlı bir yayılma görüyoruz. Stockholm'de, önümüzdeki günlerde daha birçok vakaya rastlayabiliriz. Temel olarak, hafif bir hastalıktır, ancak aynı anda birçok insan düştüğünde kantitatif hale gelir.

Şu anda halk olarak yapabileceğimiz en önemli şey, hasta olduğunuzu düşündüğünüzde evde kalmaktır. Bunu daha önce birçok kez söyledik, ancak devam ettiği sürece buna devam edeceğiz.

Anders Tegnell bir kez daha en çok acı çekenlerin yaşlı olduğunu ve 18 yaşın altındaki çocuklarda ve insanların virüsten çok az etkilendiğini vurguladı.

Ancak çoğu durumda, genç yaş gruplarında bile salgının etki yarattığı ve sıkıntılı olduğu göz ardı edilemez.

Önceki önlemlere ek olarak, Tegnell daha büyük toplantılardan kaçınmanın da önemli olduğu düşündüğünü ifade etti.

Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu'ndan Taha Alexandersson, ülkedeki 21 bölgeye ilgili destek sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

İsveç'te küresel bir kıtlık durumunda kaynak almamızı sağlamalıyız.

Ortaya çıkabilecek büyük bakım ihtiyacını karşılamak için durumu normalleştirmeye çalışıyoruz diyen Taha Alexandersson, öte yandan, eğer bu durum artarsa, MSB ve İsveç Silahlı Kuvvetleri ile işbirliği yaptığımız yerlerde ilave tedavi yerlerine ihtiyaç duyulacaktır.

İsveç Sosyal Koruma ve Acil Durum Ajansı'ndan Maria Bergstrand, uzun vadede kritik ürün akışlarında bazı sorunlar olabilir, ancak bu tuvalet kağıdı ve gıda gibi ürünler değil dedi.

Yetkili, Cuma günkü basın toplantısında bu konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi verileceğini de sözlerine ekledi.

Soru kısmında ise:

Halk Sağlığı Kurumu'nun marketlerde risk grupları için özel çalışma saatleri uygulamasının nasıl görüldüğü sorusu üzerine:

Tegnell: Tamamen evde kalabilseler daha iyi olurdu, ama bu karar doğru yönde atılmış bir adım dedi.

Tegnell, erkeklerin daha büyük bir risk grubu olabileceğini söyleyen bazı eğilimler var dedi.

Her zamanki gibi, biz erkekler kadınlardan biraz daha zayıfız. Ama aynı zamanda salgında çok rastgeledir.

Evden çalışmaya gelince, Anders Tegnell, fırsatınız varsa, bunun iyi olduğuna ianıyorum ifadeleri kullandı.

Kayak merkezlerinin açık kalıp kalmayacağı konusunda ki sorular üzerine Tegnell şunları söyledi:

Bölgelerle mutabakatlarımız var. Pazartesi günü bu konuyu daha ileriye taşıyacağız yorumunda bulundu.

Editör: İsveç Gündemi