İsveç'in başkenti Stockholm'ün Botkyrka ilçesinde bağlı Alby mahallesinde bir pasajın asansöründe üç gün boyunca mahsur kalan 58 yaşında bir kişinin ölmekten son anda kurtarıldığı bildirildi. 

Pasajın balı olduğu şirketin sözcüsü Charlotta Lundström, 58 yaşındaki vatandaşın Cuma günü asansöre bindiğini ve Pazartesi günü itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak tedavi altına alındığını söyledi. Asansöre bindikten sonra sözkonuşu kişinin uyumasından dolayı asansörde  unutulduğunu ifade eden Lundström, ''Talihsiz kişi asansöre bindikten sonra içeride uyumuş kalmış. Ayrıca, uyandıktan sonrada bir arızadan dolayı da asansörün kapısı açılmamış'' ifadesini kullandı. Pasajın hafta sonu kapalı olduğunu hatırlatan Lundström, ''Cuma akşama doğru çalışanlar pasajı kapatırken, asansörde uyuyan adamı fark etmemiş, üç gün yardım almadan bir kişinin  asansörde kalması korkunç'' ifadelerine yer verdi.

Pazartesi günü pasaj açıldıktan sonra asansördeki vatandaşın baygın bir şekilde kurtarıldığını kaydeden Lundström, vatandaş kurtarıldıktan sonra asansörün alarmını test ettik çalışıyordu. Yinede korkunç bir olay'' diye konuştu.

Botkyrka polisinden yapılan açıklamada ise vatandaş kurtarıldıktan sonra ilk olarak isteğini su olduğu vurgulanırken, sağlık durumunun da iyi olduğu belirtildi. 

Editör: İsveç Gündemi