İsveç basınında yer alan haberlere göre, İsveç'in Alvesta bölgesinde bir okulda öğretmen olduğu öğnilen kullanıcı İsveç mahkemesi tarafından 5 bin kron para cezası ve 50 saat kamu yararına çalışmasına mahkum ederken, genç öğretmenin çalıştığı okuldanda işine son verildiği duyuruldu.

O twette ne yazıyordu? 
Konu hakkında bir açıklama yapan Skåne Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcüsü Ewa-Gun Westford, geçen sene Malmö şehrinde sokakta yatan dilencilerin boşaltılmasına kızan 23 yaşındaki bir kişinin twitter hesabından, ''Polisin zavallı suratını parçalamak istiyorum'' şeklinde bir mesaj paylaştığını ve bu mesajın altına bir çok olumsuz yorum yapıldığını söyledi.

Genç öğretmenin bir göçmen çocuğu olduğu da öğrenilirken, Alvesta Belediyesi'nin İK yöneticisi Monica Ranstad, ilgili kişi hakkında bir süreliğine meslekten uzaklaştırma ve kesin kararın tüm incelemeler sonrasında verileceğini belirtti.

Denetimli serbestlik kapsamında para cezası ve kamu yararına çalışma cezası verilen genç öğretmenin meslekten men edilmesi de olasılıklar arasında.

Sözde fikir özgürlüğü bayrağını elinde tutan İsveç'te yaşanan bu olaydan dolayı öğretmenin meslekten meni, maddi ve diğer cezalar verilmesinde hiç bir sakınca bulunmuyor.
Editör: İsveç Gündemi