İsveç'in başkenti Stockholm'de parlamento önünde bir araya gelen İsveç Türkmeneli Federasyonu üyeleri, Rus ve Suriye rejim güçlerinin Türkmendağı'na yönelik saldırılarını protesto etti. 

Grup adına açıklama yapan İsveç Türkmeneli Federasyonu Başkanı Suham Arslan, Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırıları kınadıklarını söyledi.  
Esed, Rusya ve İran'ın DAEŞ'le mücadele yalanına sarılarak, Türkmenleri yok etmeye yönelik katliamları kaygı ve üzüntüyle izlediklerini söyleyen Arslan,  zalim koalisyonun Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları yağdırdıklarını sözlerine ekledi.

Sivil halkı yok etmeye dönük saldırıların bir an önce durdurulmasını isteyen Arslan, "Kadın, çocuk, yaşlı demeden sivilleri öldürüyorlar. Zalim Rusya'yı, katil Esed'i, Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelik saldırıları ve katliamlarından dolayı esefle kınıyor, lanetliyoruz" diye konuştu. 
Gösteriye, İsveç'te yaşayan çok sayıda Türkiye ve Azerbaycan vatandaşı ve Uygur Türkü de destek verdi. Ellerinde Türkiye ve Azerbaycan bayrakları taşıyan göstericiler, Suriye'deki Türkmen bölgesindeki saldırıları kınayan sloganlar attı. 
 
Öte yandan  İsveç Kraliyet Muhafız Alayı'nın alanda protesto devam ederken nöbet değiştirme merasimi de  renkli görüntülere neden oldu. 

Protestoya, İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyon Başkan Yardımcısı Barbaros Leylani,İsveç Ülkü Ocakları Başkanı İlhan Şentürk, Avrupa Türk Demokratlar Birliği İsveç Başkanı Özer Eken, İsveç Uygur Maarip Derneği Başkanı Ahmed Tursun, İsveç Vatansever Gençler Başkanı Halil Kiriş, Avrasya Yönetim Kurulu Üyesi Ayla Yasemin Dağoğlu, Büşra Göker, İsveç Azerbaycan Federasyon Başkanı  Settar Sevigin, Vatan Partisi Başkanı Ömer Bilginalp  destek verdi. 

Orhan Karan/Atila Altuntaş
Editör: İsveç Gündemi