İsveç basının da yoğun ilgi gösterdiği ortak basın toplantısı Stockholm'ün Botkyrka ilçesinde bulunan Botyrka Türk Kültür Derneği ve Anadolu Kürt Derneği lokalinde 10 dakika arayla yapıldı. 

Polisin, 100 metre bulunan her iki dernek arasında aldığı geniş güvenlik önlemleri dikkat çekerken, basın toplantısına  Botkyrka Türk Kültür Derneği Başkanı İsmail Zengin,  Anadolu Kürt Derneği Başkanı Haydar Bayraktar, Botkyrka Belediye Başkanı Ebba Östlin, Botyrka Karakolu Polis Komseri Sven-Erik Olsson, İsveç Türk İşçi Dernekleri Başkan Yardımcısı Barbaros Leylani, Sosyal Demokrat Milletvekili Serkan Köse, Botkyrka Belediye Meclis Üyesi Gül Alıcı ve 600 yakın Türk ve Kürt vatandaşı katıldı.

Komşu Türk derneğine yapılan bombalı saldırıdan çok üzüntü duyduklarını belirten Anadolu Kürt Derneği Başkanı Haydar Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Aramızda hiç bir problem yok. Bizim derneğe gelenlerin yarısı Türk, aynı mahallede kardeşçe yaşıyoruz. Birliğimizi bozmaya çalışanlara aman vermeyeceğiz'' dedi.

Geçen hafta derneklerine yapılan bombalı saldırıdan sonra en büyük desteği komşu Kürt derneğinden ve Kürt vatandaşlarından aldıklarını söyleyen  Botyrka Türk Kültür Derneği Başkanı İsmail Zengin AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Bu gün İsveç ve Türk basını önünde verdiğimiz dostluk mesajı umarım yerine ulaşmıştır. Türk ve Kürt kardeştir bu böyle kalacaktır. Bir birinden İsveç'tede kız alıp veren iki topluluğun kardeşiliği ilelebet sürecek'' dedi

Botkyrka Belediye Başkanı Ebba Östlin, Botyrka Karakolu Polis Komseri Sven-Erik Olsson'da AA muhabirine yaptıkları kısa değerlendirme de, Botkyrka ilçesinde Türkiye'den gelen ve her iki grubun da dostça yaşamasının devam etmesi için ellerinden genleri yapacaklarını açıkladı. 

Basın bildirisinin ardından Anadolu Kürt Derneği Başkanı  Haydar Bayraktar, bütün misafirlere çay ve baklava ikram etti.


Orhan Karan/Sadiqbəyli Rahim Telman/Atila Altuntaş







Editör: İsveç Gündemi